Milon ristiäiskakut

Pienen pojan ristiäisiin toivottiin mansikkakakkua ja gluteenitonta suklaakakkua simppeleillä, poikamaisilla koristeilla. 

Tämä oli ensimmäinen mansikkakermakakkuni sitten koulun jälkeen, mukavaa vaihtelua pitkästä aikaa! Olin jo vähän ehtinyt tämän tekemistä kaipaillakin. Sisällä mansikanpaloja ja mansikkamousse, todella mansikkaisen raikas kakku siis kyseessä! Päällä kermavaahtoa, mansikoita ja kuumahyytelöä. Kukat on valmistettu sokerimassasta ja koristekuulista.

MansikkakermakakkuEn ollut aikaisemmin tehnyt gluteenitonta kakkupohjaa ja ryhdyin testaamaan sen valmistusta jo hyvissä ajoin etukäteen. Normaalisti tekemääni tummaan kakkupohjaan tulee munia, sokeria, vehnäjauhoja, kaakaojauhetta, maissijauhoa ja leivinjauhetta. Kaikkien muiden aineiden ollessa gluteenittomia päätin ottaa riskin ja kokeilla ensimmäisenä kaiken vehnäjauhon korvaamista suoraan perunajauhoilla. Ja se kannatti! Kakkupohja onnistui yli odotusten, kohosi oikein kauniisti ja oli superpehmeä.

Sisällä kakussa oli suklaamousse, päällystetty kaakaolla maustetulla kermavaahdolla. Kukat jälleen sokerimassaa ja koristekuulia, kyltti valmistettu sokerimassasta ja maalattu elintarvikevärillä.

Gluteeniton suklaakakkuKommentit

Suositut tekstit