Leopardisukat + ohje

Tadaa! Tässä se nyt vihdoin on! Saanko esitellä: vuoden 2015 ensimmäisen päivän kunniaksi ensimmäinen täysin itse suunnittelemani sukka!


Rakas ystäväni ja tyttäreni kummitäti toivoi villasukkia leopardikuviolla ja minä lupasin oitis tehdä sellaiset. Valmista ohjetta ei löytynyt mistään, joten ei auttanut muu kuin suunnitella itse. Nämä valmistuivat jo hyvän aikaa sitten ja Instagramin puolella kyselin, olisiko kiinnostusta ohjeeseen. Halukkuutta löytyi, joten tässä se tulee, ensimmäinen ohjeeni, olkaapa hyvät!


Leopardisukka 

koko 40-41 (helposti muokattavissa)
Sport-vahvuinen lanka, esim. Viking of Norway Vilma tai Novita Nalle
3,5 mm puikot

Luo 56 silmukkaa (14 s / puikko) ja neulo joustinneuletta haluamasi pituinen pätkä (näissä sukissa 9 krs). Neulo 1 krs oikein joustimen värisellä langalla. Vaihda leopardikuvion pohjaväriin ja neulo 1 krs oikein. Aloita sen jälkeen mallineule ruutupiirroksen mukaan. Huom! Mallikerta sisältää pitkiä langanjuoksuja, joten on tärkeää muistaa kiepauttaa langat toistensa ympäri muutaman silmukan välein sekä pitää langanjuoksut tarpeeksi löysänä. Huom2! Kuten huomaat, mallikuvio on 28 silmukan pituinen: neulot siis jokaisen kuvion rivin kahteen kertaan yhdellä neulerivillä.

Neulo koko mallikerta yhden kerran ja sen jälkeen vielä rivit 1-9 (tai pidemmälle jos tahdot pidemmän varren). 

Tee sitten tiimalasikantapää:
Neulo 1 puikon silmukat puikolle 4 mallineuletta jatkaen (eli rivin 10 ruudut 1-14). Puikolla on nyt 28 silmukkaa. Vaihda halutessasi työhön erivärinen lanka ja jatka kantapään tekemistä Ullaneuleen ohjeella kohdasta 2.
(Huom: kuvan sukissa on jälkikäteen tehty kantapää, koska neulomastani tiimalasikantapäästä tuli mielestäni liian ruma...)

Kantapään jälkeen jaa silmukat jälleen 14 s / puikko ja jatka mallineuleen neulomista (HUOM: jatka rivin 10 ruudusta 15 eteenpäin, sillä se on kohta johon jäit ennen kantapäätä). Neulo mallikertaa niin pitkään, kunnes jalkaterä on n. 5 cm lyhyempi kuin haluttu pituus (koon 40-41 sukkiin riville 22 asti). Neulo vielä mallikerran ruudut 1-14. Tässä on uusi kerroksen vaihtumiskohta.

Aloita kavennukset:
Vaihda halutessasi työhön erivärinen lanka. 
1. krs: Neulo oikein.
2. krs: 1 o, ssk, neulo oikein kunnes 2.:lla puikolla on jäljellä 3 s, 2 o yhteen, 2 o (1 s kummaltakin puikolta), ssk, neulo oikein kunnes 4.:llä puikolla on jäljellä 3 s, 2 o yhteen, 1 o.
Toista näitä kahta kerrosta kunnes jäljellä on 12 s. Katkaise lanka, vedä se kaikkien silmukoiden läpi ja kiristä.

Päättele langanpäät, kastele sukat läpikotaisin, venyttele, asettele sileäksi tai sukkaplokkiin ja anna kuivua.

Tee toinen sukka samoin, mutta halutessasi eripariset kuten kuvassa, aloita mallikerran neulominen ruudusta 15 ja pidä sitä aloituskohtana koko sukanteon ajan. Eli kantapään kohdalla jatkatkin mallineuletta neuloen rivin 10 ruudut 15-28 ja kantapään jälkeen jatkat rivin 11 ensimmäisestä ruudusta, ja ennen kärkikavennuksia neulot ruudut 15-28.


Kuten sanottu, tämä on ensimmäinen ohjeeni, joten epäselvyyksiä saattaa joukossa olla. Otan mielelläni vastaan kehitysideoita ja kysymyksiä. Ohje on vapaasti käytettävissä, mutta mainitsethan alkuperäisen lähteen. Olisi myös mahtavaa nähdä kuvia, jos innostutte näitä sukkia neulomaan!

Kommentit

 1. Ihanat! Näitäkin täytynee testata, kun vaan löytyy sopiva inspiraatio kirjoneuleelle :D Ihanaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin sinne! :) Olisi ihan mahtavaa, jos päätät testata!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja ehkäpä täytyy testatakin. On tässä muuan testineule menollaan ettei ihan heti ehdi.
  Neulerikasta uuden vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva kuulla! :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Hei! Ihanat sukat kuvassa. Täytyy aivan varmasti ottaa ohje talteen itselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Ota ihmeessä!

   Poista
 4. Voi ei.... Aivan ihanat!!!! Pitääkin ottaa ohje ylös, haluun kans kokeilla, ja kun oon ihan rakastunut kaikkiin eläinkuoseihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa, kokeile ihmeessä, innolla odotan lopputulosta! :)

   Poista
 5. Ihanat! Ja kiitos ohjeesta, tää pitää laittaa ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oispa upeaa nähdä nämä sinunkin tekemänä!

   Poista
 6. Onpas kivan näköiset sukat! Pitää laittaa ohje talteen :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! :) Täytyy muistaa laittaa nämä jossain vaiheessa puikoille.

  VastaaPoista
 8. Wau! Nää menee ehdottomasti toteutettavien (pitkähkölle) listalle. :)

  VastaaPoista
 9. Ihana malli, pakko kokeilla :) mutta onko ohjeessa virhe? Tuossa kärkikavennusten kohdalla "toista näitä kahta kerrosta kunnes joka puikolla on 12s. Katkaise lanka..." eihän kavennuksia tule tässä tapauksessa kuin vain kaksi kertaa.. Anteeksi tyhmä kysymykseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan siellä, ja nyt se on korjattu! :) Ei ollut lainkaan tyhmä kysymys, vaan päinvastoin hyvä huomio!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit