Pikkuiset huopatossut

Tyttäreni nukkuu päivittäin säästä riippumatta pitkät päiväunet vaunuissa parvekkeella. Vielä viime talvena Sipuliina uinui kovimmilla pakkasilla autuaasti makuupussiin ja peittojen alle sullottuna, mutta viime kesästä lähtien tyttö on inhonnut kaikenlaisia peitteitä eikä suostu nukkumaan niiden alla. Myöskään peittely vasta nukahtamisen jälkeen ei onnistu, sillä jossain kohtaa Sipuliina havahtuu peitteiden takia ja kiukustuu niin, että unet ovat siltä erää ohi. Pahimmilla pakkasilla pelkät villasukat ovat vähän turhan vähän pieniä jalkoja lämmittämään enkä itsekään tahtoisi nukkua talvikengät jalassa.

Ratkaisu ongelmaan oli tietenkin huopatossut!


Tein nämä mukaillen jälleen Lankahelvetin Hennan huopatossuohjetta. Varren neuloin Novitan Isoveljestä 32 silmukalla ja palmikkokuvio on poimittu Garnstudion sivuilta.


Kärki on jälleen Novitan Jokea. Jätin kärjet tarkoituksella isoksi, jotta sisään mahtuu villasukka, ja jotta tossut mahtuvat tarvittaessa vielä ensi talvenakin. Vähänhän tuo on tuollainen hassu Pelle Hermanni -kenkä, mutta ei haittaa käytössä ollenkaan. Kärjen neuloin 40 silmukalla.


Pakkaset tietenkin loppuivat samana päivänä kun tossut valmistuivat, eikä niitä ole päästy testaamaan ihan tositoimissa. Hyvin ne ovat kuitenkin pitäneet pikkuvarpaat lämpiminä näillä plussakeleillä ja luotto lämmön takaamiseen on kova myös pakkasten mahdollisesti jatkuessa. 


Huomaatteko muuten, miten hienosti puolitoistavuotias osaa jo olla kameran edessä? Sipuliina otti ihan asiakseen oikein poseerata, kun muistin juuri päikkäriaikaan että nämä valokuvatkin piti ottaa. Kuvaussessio onnistui yli odotusten ja tyttö meni heti sen jälkeen tyytyväisenä nukkumaan, tossut jalassa tietysti!

Kommentit

Suositut tekstit