Kanelikuppikakut

Erään tiistaiaamupäiväisen Luonnontieteellisessä museossa käynnin jälkeen tilanne vaati jotain hyvää. Kanelin rakastajana mielessäni oli jo jonkun aikaa pyörinyt ajatus sillä maustetuista kuppikakuista. (Kyllä, aion edelleen sitkeästi sanoa cupcakeja kuppikakuiksi paremman suomennoksen puuttuessa.) Siskoni kaapeista löytyi sopivasti tarvittavat aineet ja nämä ihanan kaneliset herkut valmistuivat nopeasti kahvin kaveriksi.12 kpl

120 g vehnäjauhoja
150 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
40 g voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja voi ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon maito ja vatkaa, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Lisää muna ja jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrute
250 g tomusokeria siivilöitynä
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl täysmaitoa
pinnalle kanelia

Vatkaa tomusokeri ja voi sekaisin. Kaada hitaasti joukkoon maito, ja kun se on kunnolla sekoittunut muiden ainesten joukkoon, vatkaa suurella nopeudella vähintään 5 minuuttia niin, että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja ripottele päälle hieman kanelia.

Kommentit

Suositut tekstit