Pinkkiä prinsessaa ja Hello Kitty -kakkua

Siskontyttöni Viivi täyttää tänään kolme vuotta. Synttärijuhlat vietettiin jo lauantaina. Kakkutoiveita neitokaisen ei kovin kauaa tarvinnut miettiä, vastaus tuli kysyttäessä kuin apteekin hyllyltä: "Viivin pinkki! Heloi kiti! Ja pinsessa!" Sävymaailma ja aiheet olivat siis sitä myöten kirkkaasti selvillä. Sen verran päätin oikaista, etten ängennyt Hello Kittyä ja prinsessaa samaan kakkuun. Juhlia vietettiin porrastetusti kahdessa erässä, ja iltavieraille tein tämän kymmenen hengen pinkin prinsessaunelman.


Pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös pikeeritiaran tekoa. Pursottelin tarkoituksella paksusti, jotta tiara pysyisi mahdollisimman hyvin ehjänä. Ensimmäiseksi tekeleeksi olen tähän oikein tyytyväinen, vaikka jälki voisi tietysti aina olla siistimpää. Ja tiara selvisikin ehjänä perille juhliin pumpuliin pakattuna! Harmi vaan, että siskoni jääkaappi oli sille hieman liian vaarallinen paikka, ja se ehti rikkoutua ennen iltavieraiden saapumista. Paikkailin särkynyttä tiaraa vielä juuri ennen kotiin lähtöämme tomusokeri-vesiseoksella ja jonkun pyhän hengen avustuksella sain kuin sainkin sen pysymään miten kuten kasassa.


Pinkki kuorrute on sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoitusta, pursotukset ja tiara pikeeristä, tiaran koristeet sokerihelmiä. Kukkaset ovat sokerimassaa koristeltuna jauhemaisella värillä ja sokerihelmillä.


Molemmissa kakuissa on täytteenä Viivin lempparimakuja, suklaata ja mansikkaa, tällä kertaa muodossa maitosuklaamousse ja ihanat tuoreet mansikat. Moussen valmistus ei mennytkään tällä kertaa ihan putkeen, vaan se otti ja juoksettui tosi pahasti suklaan ja kermavaahdon yhdistämisvaiheessa. En vieläkään ymmärrä, mistä se johtui. Sain sen kuitenkin joten kuten pelastettua vatkaamalla lisää kermavaahtoa ja sekoittamalla sen jääkaapissa jämähtäneeseen, juoksettuneeseen massaan.

Päiväjuhlijat saivat sitten sen isomman parinkymmenen hengen Hello Kitty -kakun.


Kittyn muovailin sokerimassasta ja yksityiskohdat maalasin elintarvikeväreillä. Kakun kuorrute on vaahtismassaa, pinkki keskusosa on samaa seosta kuin prinsessakakussa. Viirinauhan pursotin pikeerillä ja viirit ovat sokerimassaa, kirjaimet maalattu elintarvikevärillä.♥ Ihanalle Viiville synttärihalit vielä tätäkin kautta! ♥

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit