Sohvatyyny villapaidasta

Alkuun perinteinen nillitys valokuvaamisen vaikeudesta tähän vuodenaikaan. Voi että se onkin vaikeaa ja ärsyttävää.

Kolme vuotta sitten neuloin hartaudella ja rakkaudella miehelleni villapaidan.


Suureksi harmikseni paita oli vähän huonon mallinen. Kaula-aukko jäi turhan avaraksi ja helma oli aavistuksen verran liian lyhyt. Mies kokeili paitaa aina välillä, mutta joka kerran päälle valikoitui turhautumisen saattelemana jotain muuta - paita ei vain istunut. Neule seikkaili erinäisissä pusseissa, koreissa ja laatikoissa nämä vuoden odottaen purkamista tai muokkausta, mutta en harmitukseltani saanut aikaiseksi. Paidassa oli ollut niin iso työ, etten millään olisi tahtonut koskea siihen monista aikomuksista huolimatta.

Kolmen vuoden paha mieli muuttui iloksi, kun vihdoin viime viikolla useampi viikko sitten ostamamme uusi sohva saapui. Edellisen sohvan ruskea tyyny ei istunut grafiitin väriin millään ja muutenkin olin aivan kypsä kaikkiin ruskean sävyihin. Koin yhtäkkisen heureka-elämyksen, kun muistin tuon murheenkryyni-villapaidan. Siitähän tulisi mitä mainioin sohvatyyny!


Etukappaleen palmikkokuvio oli juuri täydellisen mittainen sohvatyynynpäälliseksi. Mittasin aika summamutikassa oikean korkeuden ja leveyden, ompelin tyynyn reunat kohdistaen etu- ja takakappaleiden palmikot ja leikkasin kappaleen vasta sen jälkeen irti. Jouduin ompelemaan saumat vielä pariin kertaan saadakseni ne suoraksi neulepinnan venyessä ja vanuessa.

Huitulan kikkarat tunkivat myös kuvaan. Äiti mokoma häiritsi lastenohjelmien katseluhetkeä ja pölli tyynynkin kuvausta varten...

Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen, tästä tuli aivan ihana! Paidan kohtalo ei harmita enää yhtään. Nythän se pääsee koko ajan olemaan esillä.


Oletteko te onnistuneet pelastamaan epäonnistuneita neulomuksia muokkaamalla niitä tai antamalla niille aivan uuden käyttötarkoituksen? Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia!

Kommentit

 1. Voi ei, mikä tarina villapaidalla! Mutta tuo tyynyidea on vallan loistava! Ja näyttää erittäin hyvältä :) Mulla on yksi pipo, Rikke, joka epäonnistui täydellisesti. Siitä tuli ihan kamala. Ja tänään kaivoin sen kaapista ajatuksena viritellä jotain.. En vain vielä tiedä mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää oli kyllä sellainen mikä harmitti tosi paljon. Vaan ei enää! :) Toivottavasti keksit Rikestä jotain kivaa!

   Poista
 2. Tosi tyylikäs tyyny, aivan ihana tuo palmikko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niihin palmikoihin minäkin ihastuin alkuperäisessä ohjeessa!

   Poista
 3. Ihanaa, että epäonnistuneelle (vaikkakin kuvassa hienolta näyttävälle) neuleelle löytyi lopulta noin upea käyttötarkoitus! Kaunis on tyyny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, minustakin tästä tuli aivan ihana! :) Ja tekeminen sujui huomattavasti nopsempaan kuin uuden neulominen! :D

   Poista
 4. Upea tuunaus vanhasta neuleesta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit