Sairastelukierteestä ja saamattomuudesta

Tämä loputtoman pitkältä tuntuva syksy (tai talvihan nyt kai jo oikeasti on, mutta edelleen tuntuu syksyltä) on imenyt minusta mehut. Kaamosväsymys ja -masennus ovat koetelleet voimiani erityisen paljon tänä vuonna ja koko vuodenaika on tuntunut todella raskaalta. Ahdistusta ei aiheuta ainoastaan jatkuva sade, kosteus, harmaus, muta ja pimeys, vaan myös lasten edelleen jatkuva sairastelu. Olen jo seonnut laskuissa, korvatulehduksia on ollut pienemmän putkituksesta huolimatta yhteensä jo seitsemän tai kahdeksan (vai sittenkin ehkä yhdeksän?) ja tälläkin hetkellä molemmilla lapsilla on jälleen päällä antibioottikuuri. Mietiskelin juuri, ettei meillä ole tainnut olla yhtäkään kokonaista tervettä viikkoa elokuun jälkeen...! Hermoja ja sydäntä raastavaa. Tällä hetkellä poden itsekin jo reilusti toista viikkoa kovaa yskää, joka lisää huonosti nukuttuja öitä entisestään. Väsymys on jatkuva seuralainen.

Pienet ja arvokkaat itselle nipistetyt hetket olen käyttänyt neulomiseen sohvalla maaten. Ompelukoneen eteen en ole jaksanut kertaakaan istahtaa - ei puhettakaan jouluvaatteiden ompelemisesta! Kenenkään kavereita tai perhettä ei ole ehditty tai jaksettu tavata niin paljon kuin oltaisiin haluttu, mutta onneksi ymmärrystä elämäntilanteelle löytyy ja ne tärkeimmät siellä matkassa pysyvät silti. Blogi pyörii mielessä ja esittelemättömien valmistuneiden juttujen pino kasvaa, mutta kirjoittamiseen ja kuvaamiseen ei yksinkertaisesti tunnu riittävän aikaa eikä energiaa. Muutama bloggaamaton vaate on jo ihan arkikäytössäkin. Joulunpyhinä annan useampia neulomuksia saajilleen ja aion kuvata ne siinä samalla. Yhtäkään joululahjaa en ole neulonut, enkä ole ottanut siitä stressiä, sillä paineita riittää muutenkin. Joulukortit sain sentään piirrettyä ja lähetettyä, mutta niistäpä en sitten kyllä ottanut yhtäkään kuvaa.


Kaikesta tästä huolimatta suuntaan katseeni onnellisena ja odottavaisena kohti joulua ja vuotta 2016. Jotenkin kuvittelen, että vuoden taittuessa ja kevättä kohti kulkiessa kaikki muuttuu kevyemmäksi ja helpommaksi. Toivottavasti asia onkin näin, ja pahimmat sairastelut  ja uupumus takanapäin. Tsemppiä ja jaksamista meille ja muille tähän pimeään vuodenaikaan, pian se päivä alkaa taas pidentyä!

Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille teille ♥

Kommentit

 1. Paljon voimia sinne teille. Kevät tuo ainakin vähän piristystä, kun valo taas lisääntyy. Joulukin tulee ilman sen suurempaa hössötystä, joten ottakaahan rennosti siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näinhän se on, ja onneksi se valoisampi aika on aivan nurkan takana. Muuta en hössötä, mutta pari kakkua pitää ehtiä jossain vaiheessa tekemään - aattoyönä sitten yksin hipsutellen jos ei muuten... :)

   Poista
 2. Kuulostaa ikävältä. Meilläkin on flunssa ollut vieraana syksyn mittaan useampaan kertaan ja uuvuttavaa se todellakin on! Vaikka ei ihan noin paljon olekaan sairastettu kuin teillä, väsymys on silti melkoinen kun vuorotellen joku perheestä niiskuttaa ja yskii ja valvotaan yhdessä yöt.
  Toivon teille oikein rentouttavaa joulun aikaa sekä energisempää, innostavaa ja iloista uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on tosiaan uuvuttavaa. Tässä vaiheessa heräilen öisin stressaamaan ja huolehtimaan siitä, kenen vuoro on seuraavaksi sairastua...! :D Ihanaa joulua ja tulevaa vuotta sinnekin! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit