Lasten vaatekaapeista

Oho, maaliskuu hujahti ohi niin että vilahti ja nyt ollaankin yhtäkkiä jo pitkällä huhtikuussa! Kevät on tullut kohisten, ainakin tänne Helsinkiin. Aloitin helmikuun lopussa uudessa ihanassa työpaikassa, ja ensimmäiset viikot kuljin sinne toppatakissa, mutta nyt olen jo pitkään saanut työmatkalla nauttia lumettomista penkereistä, hiekattomasta asfaltista tennareiden alla ja auringon säteistä poskilla. Työpaikan ja säätilan vaihdos on selkeästi vaikuttanut äärimmäisen paljon mielialaani, ja olen jälleen täynnä ideoita sekä käsityö- että leipomusrintamalla!

Kävin eilen Kevätmessuilla ja sain sieltä inspiraatiota ja potkua tuoda kevättä oman mielen lisäksi kotiin ja pihalle. Nyt löytyy kuulkaa orvokkia ja narsissia, on amppelia ja ruukkua ja ehdin tökätä jo kalloja, mökin ihmekukkaa, daalioita ja auringonkukkia ruukkuihin esikasvamaan. Ja olenpa muuten niin luottavainen tähän kevään lämpöön, että uskalsin jo heittää pioniunikkojen ja jonkun kesäkukkasekoituksen siemeniä ihan kukkapenkkiinkin asti! Kaikkien näiden kasvamisesta tulen varmasti raportoimaan silloin tällöin Instagramissa. Ja jos onnistun oikein hyvin, saatanpa tehdä postauksen loppukesästä tännekin!

Bloggausjonon purkamisen aloitan läjällä lastenvaatteita, joita on syntynyt tasaiseen tahtiin. Kaikkien vaatteiden pohjana on samat Ottobren kaavat, joita olen käyttänyt jo ainakin näissä ja näissä vaatteissa. Mitä sitä hyvää vaihtamaan! Vähän kun muuttaa hihan ja helman pituutta ja muotoa, saa jo hyvin paljon vaihtelua vaatteisiin.

Ensimmäisinä esittelyssä Verson Puodin ihanaihanaihanapakkosaadatätä-kankaasta eli Paratiisi-Maijasta tehty kesämekko Sipuliinalle ja Noshin maxiraitajerseystä keväinen peruspaita rintataskulla Huitulalle.


Mekon hihansuut on rypytetty kuminauhalla ja sivusaumoissa on piilotaskut, joissa käytin tilkkuvarastosta löytynyttä Eurokankaan raitatrikoota. Raitojen keltainen ei ihan mätsää Paratiisi-Maijaan, mutta ei haittaa menoa.


Ja kaikista vaatteista löytyy tietysti taas oma merkki, jonka toisella puolella lukee "Käsintehty uniikki tuote". Tykkään näistä edelleen ihan hullun paljon, vaikka tilasin nämä jo ainakin useampi vuosi sitten! Jotenkin lappu antaa vaatteelle sen ihan kaikkein viimeisen silauksen, pisteen iin tai kirsikan kakun päälle.


PaaPii Designin keltainen Raksu-luomujersey (joka on muuten juuri nyt aika hyvässä alessa!) oli myös näitä pakkosaada-kankaita, ihan vaan koska meillä on mäyräkoira ja koska keltainen sopii Sipuliinalle niin älyttömän hyvin. Siitä tuli ihan peruspaita, koska niitä nyt ei ikinä ole liikaa.


Onnistuin vahingossa kohdistamaan koirat toisessa sivusaumassa!


Sitten onkin vuorossa ehkä lempparini kaikista tässä esitellyistä vaatteista. Iki-ihanasta Viljamin Puodin Sitrus pandasta ommeltu tunika (hehe, huomasin juuri että tuon linkin takaa löytyy lähes samannäköinen vaate), jossa on takana reilusti pidempi helma kuin edessä. Tätä kangasta silittelin, ihailin ja hillosin, kunnes pakotin itseni viimein leikkaamaan sen paloiksi - ja onneksi, koska näin valmiina vaatteena saan ihailla sitä paljon enemmän ja useammin kuin kankaana laatikossa. Tästä tuli kyllä ihan huikean ihana. Ja keltainen on aivan täydellisen sävyinen, ihana raikas sitruuna!


Tämän tiikerikuosisen paidan ompelin jo aikaisin syksyllä, ja se on ollut todella paljon käytössä, mutta kangas ja printti on edelleen aivan priimakunnossa. Kannattaa todella panostaa laadukkaisiin kankaisiin! Tässä kangas on Noshin tiikerijerseytä.


Ja viimeisenä esittelyssä Sipuliinalle tehty kolmipyörätunika, jossa on sivuille kaartuva ja kuminauhalla pussitettu helma sekä hihansuut. Vähän tästä väriyhdistelmästä tulee yökkäri mieleen, mutta se vaikutelma häviää kun tähän yhdistää tumman alaosan. Tämäkin kangas on Noshilta.


Huomasinpa tässä, että ainakin yksi mekko ja pari pipoa on vielä ihan kokonaan kuvaamatta, vaikka ne ovat olleet paljon käytössä aikaisesta syksystä asti. Hups. No toisaalta, onpahan sitten ainakin jotain mistä kirjoittaa!

Kommentit

Suositut tekstit