Vaniljatäytteiset kaurakeksit

Olen pitkään etsinyt - tai no, suunnitellut etsiväni - pulleiden kaurakeksien reseptiä. (Kauralastuissakaan ei ole mitään vikaa, päinvastoin.) Jos kaurahiutaleet vielä käyttäisi kutterissa ennen taikinaan lisäämistä, keksien koostumus voisi olla hyvin lähellä etsimääni. Ensi kerralla se meneekin testiin!

Nämä reseptit ovat ihanan ja kamalan amerikkalaisia. Puolitin sekä keksien että täytteen ohjeet, ja silti keksejä tuli lähes neljä pellillistä ja täytteestä puolet odottelee pakkasessa seuraavaa satsia. Ensi kerralla aion myös vähentää sokerin määrää reilusti molemmista ohjeista!

Tässä kuitenkin alkuperäiset ohjeet käännettynä ja puolitettuina:

Kaurakeksit (n. 60 kpl)

2,4 dl ruskeaa sokeria (esim. muscovado, ei fariinisokeria!)
75 g pehmeää voita
1 muna
0,25 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kiehuvaa vettä
0,5 tl ruokasoodaa
2,4-2,9 dl vehnäjauhoa
2,4 dl kaurahiutaleita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suola, kaneli ja leivinjauhe ja sekoita. Kaada kiehuva vesi ruokasoodan päälle, sekoita hyvin, lisää sitten kulhoon ja sekoita joukkoon. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja pyöräytä nopeasti tasaiseksi seokseksi.

Lusikoi taikinasta pellille pyöreitä, tasakokoisia palloja. Paista 175 °C 10 min ja siirrä jäähtymään ritilälle.

Vaniljatäyte

2,5 rkl vehnäjauhoja
1,2 dl maitoa
0,5 tl vanilja-aromia tai -jauhetta
125 g pehmeää voita
1,2 dl sokeria

Sekoita jauhot maitoon pienessä kattilassa ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee kunnolla. Poista liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää vanilja.

Vaahdota voita ja sokeria, kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa. Lisää jäähtynyt maitoseos ja vatkaa kunnolla, kunnes seos muistuttaa kermavaahtoa. Lusikoi tai pursota täytettä puolelle kekseistä ja paina toiset puolikkaat päälle. Keksit voi syödä huoneenlämpöisinä tai jääkaapista - jähmettyneenä täyte ei syödessä niin helposti pursuile keksien väleistä.


Puraistu, huoneenlämpöinen yksilö

Keksikasa jääkaapissa

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit