Merirosvokakut

Joonan synttäreille tarvittiin lahjan lisäksi tietenkin myös kakku, tai itse asiassa kaksi. Toinen isompiin juhliin päivälle ja toinen pikkujuhliin illalle. Sankari toivoi merirosvolaivakakkua - hölmö kondiittorikummitäti jätti tosin huomiotta toiveet pilvistä, taivaasta ja vedestä, ja sai tästä myös juhlien keskellä kuulla... Ensi vuonna toiveet kirjataan siis ylös pilkuntarkasti!

Merirosvo valitettavasti kärsi kuljetuksessa vaurioita. Kädet katkesivat eikä toinen pysynyt enää millään kiinni. Hattukin pääsi vähän litistymään. 


Iltajuhlien kakku oli yksinkertaisempi, mutta edelleen teeman mukainen kymmenen hengen pääkallokakku.


Molemmissa kakuissa oli täytteenä synttärisankarin lempinameista eli Pätkiksistä tehty mousse. Isomman, 30 hengen kakun pohja oli lapsivieraiden riemuksi ja aikuisten kauhistukseksi turkoosi! Kaikki kuorrutteet ja koristeet ovat sokerimassaa. Maston sisällä on varrastikku ja merirosvon yksityiskohdat on maalattu elintarvikeväreillä. Laivaa ja aarrearkkua uurrutin kevyesti marsipaaniveitsellä puun näköiseksi. Arkun sisällä on aarteena (timantteja, kuten Joona ilmoitti) valkoisia, pinkkejä ja hopeisia sokerihelminä.

Kommentit

Suositut tekstit