Ruutupaita

Tämän oman Huitulaiseni paidan ompelin itse asiassa jo melkein heti tämän Ninnin paidan jälkeen. Samoilla kaavoilla, ei tosin sillä pyöristetyllä helmalla. Paita on ehtinyt olla jo kaksissa vaiko peräti kolmissakin juhlissa käytössä, ja yhtä monta kertaa pesussa, ja nyt vasta muistin kuvata sen. (No, myönnetään. Kuva on otettu jo melkein kaksi viikkoa sitten. Nyt vasta sain aikaiseksi siirrettyä kuvat koneelle.)

Hihojen käännettävien osien ohjetta en vaan tajunnut, en vaikka miten päin sitä pyörittelin. Perheen miehet joutuivat lähtemään mummilaan evakkoon kun äiti murisi ompelukoneen edessä, luki ohjetta, ompeli, purki, luki taas, ompeli, purkasi, murisi ja nurisi, tavasi ohjeen tuhanteen kertaan läpi. Ja ei vaan onnistunut, vaikka kuinka väänsin ja käänsin. Useamman tunnin yrityksen jälkeen päätin luovuttaa ja ommella käännökset suoraan kiinni vähän reunakaitaleitten tapaan. Ihan hyvä tuli. Mutta voi että muuten otti kupoliin sillä hetkellä.


Jos joku on kyseisellä Happy Madras -kaavalla onnistuneesti ommellut hihojen suut, ilmiantakaa itsenne! Kuulisin siitä enemmän kuin mielelläni.

Kommentit

Suositut tekstit