Skonssit

Jos croissantit kuuluvat perheemme viikonloppuaamuihin, niin skonssit ovat kotiäidin pientä arjen ylellisyyttä ja vaihtelua joka-aamuiseen kaurapuuroon. Ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ja niihin löytyy yleensä ainekset valmiina kaapista. Ja mikä tärkeintä, skonssit ovat tietysti herkullisia!


Luottoreseptini on kadonnut johonkin kaappieni ja lukemattomien reseptikasojen syövereihin, mutta bongasin uusimmasta MeNaiset-lehdestä reseptin, joka muistutti hyvin pitkälti omaani. Itse en niin pidä makeista skonsseista, joten muokkasin reseptiä kevyesti. Lopputuloksessa piimän happamuus ja sokerin makeus olivat mielestäni aika loistavassa tasapainossa.

Skonssit (8 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria (itse laitoin puolet vähemmän)
(2 tl vaniljasokeria) (jätin pois)
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g kylmää voita
2 dl piimää (tai maustamatonta jogurttia)
(voiteluun munaa) (en voidellut ollenkaan)

Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voikuutiot. Lisää piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi - mitä vähemmän sekoitat, sitä parempia skonsseja! Nostele pellille kahdeksan samankokoista kasaa ja paina kostutetulla tai jauhotetulla kädellä vähän litteäksi. Paista 225 °C 12-15 min. 

♦ ♦ ♦

Parhaimmillaan skonssit ovat minusta uunilämpiminä ja voin kanssa nautittuna, mutta ne maistuvat ihanilta vielä jäähtyneinä päiväkahvillakin voin tai hillon kanssa...

Kommentit

  1. Onpa herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne ovatkin, ja niin ihanan yksinkertaisia ja nopeita valmistaa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit