Sipuliinan ristiäiskakku
Lauantaina vietettiin pikkuisen Sipuliinamme ristiäisiä. Tarjolla oli söpösin töppösin koristeltua ja vaahtokarkkimassalla kuorrutettua täytekakkua, jossa oli täytteenä paahtokinuski-maitosuklaamoussea (yritys numero 2, tästä tuli täydellistä!).
Paahtokinuski-maitosuklaamousse
200 g maitosuklaata
5 dl vispikermaa
2 dl sokeria
Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta 2,5 dl kermaa ja kaada suklaan päälle, jätä odottamaan. Laita sokeri isoon kattilaan ja paahda ruskeaksi. Kaada loppu kerma kuplivan sokerin joukkoon hiukan ennen kuin sokeri palaa. Kinuski kuplii ja kuohuu korkealle. Keitä pari minuuttia ja kaada kuumana kerma-suklaaseoksen joukkoon. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella, viilennä esim. vesihauteessa tiskialtaassa ja nosta jääkaappiin viilentymään vähintään kuudeksi tunniksi. Vatkaa seos kylmänä vaahdoksi.
Tarjolla oli myös mansikka-vanilja- ja mustaherukka-valkosuklaajuustokakut, joista näkyy vilaus tuolla taustalla. Juhlatohinassa en muistanut kuvailla niitä tämän tarkemmin.
Rusettitossut |
No juu, löytyi tuolta näköjään yksi kuva, jossa näkyy mustaherukkakakun marmorointi.
♥
ISO LÄMMIN KIITOS
ihanille kummeille, isovanhemmille, tädeille ja sedille
sekä kaikille muille kanssamme juhlineille ja meitä muistaneille!
♥
Kommentit
Lähetä kommentti