Pilkullinen bambivaunuverho

Kuulun siihen sukupolveen, jolle kaikki peuranvasat ovat bambeja. Ja kuulostaahan bambivaunuverho paljon kivemmalta kuin peuranvasavaunuverho. Lupasin jo huhtikuussa edellisen vaunuverhon jälkeen tehdä oman verhon myös pienelle Jessille. Väritoiveena oli jotain tyttömäistä ja vaunujen tähtikuvioiseen sisukseen sopivaa. Pinkkipalloista popliinikangasta oli jäljellä juuri sopiva pala ja mustavalkoinen tähtikangas näytti kivalta siihen yhdistettynä. Aloin samantien hommiin, mutta ensin ompelu tyssäsi sopivan värisen kanttinauhan puuttumiseen. Se ongelma oli parin päivän sisällä ratkaistu kangaskauppavisiitillä, mutta sitten tuli aika ommella bambi paikoilleen. Tukikangas repeili ja ryppyyntyi, bambi veti koko verhon ruttuun ja jalat menivät aivan vänkyrälleen, vaikka kuinka tarkasti yritin ommella. Lopulta heitin tuskastuneena koko tekeleen lipaston päälle odottamaan ja vetäydyin nuolemaan haavojani. Ja siellä lipaston päällä se saikin juhannukseen asti odottaa, kunnes otin itseäni niskasta kiinni ja tein verhon yhdessä päivässä loppuun.



Kuvat on otettu puhelimen kameralla, koska järkkäri oli mökkeilemässä kuvaushetkellä. Verhon valmistuttua sattui olemaan juhannuksen ainoa aurinkoinen hetki ja se piti heti hyödyntää kuvaustarkoitukseen. Rekvisiittana oli alunperin isosiskolleni 80-luvun alussa ostetut Emmaljungat, joissa on nukutettu jo neljä sisarusta ja neljä lastenlasta. Tällä hetkellä ne toimivat Sipuliinan päiväunipaikkana ja siirtyvät sitten taas varastoon odottamaan seuraavaa mahdollista käyttäjää.



Aina se jaksaa yllättää, miten hidasta puuhaa käsin ompelu onkaan! Lopputulos kyllä yleensä palkitsee, niin tässäkin. Lopulta bambista tuli oikein söpö ja siisti, kunhan oli saanut odotella pari kuukautta siellä lipaston päällä.


♥ Suloisia päikkärihetkiä Jessille! ♥

Kommentit

Suositut tekstit