Simppeli suklaajuustokakku

Jotenkin vaan on niin, että kun perheen toinen aikuinen on lomalla palkkatöistä, tuntuu lomalta kotiäidistäkin. Ja lomailtu tässä onkin, mökkeilty - kolme päivää satoi aamusta iltaan ja se sitten meidän perheelle riitti tältä kesältä - ja tehty reissu Tukholmaan. Nyt jäljellä oleva viikko nautitaan toivottavasti aurinkoisesta ja lämpimästä säästä Helsingissä seikkaillen.

Lomailu on aiheuttanut hallaa myös bloginpidolle ja postausaiheita on jo muutama jonossa. Purku-urakan aloitan simppelillä ja herkullisella suklaa-juustokakulla.


Tämä oli kyllä varsinainen päähänpistokakku, tosi yksinkertainen ja äärettömän herkullinen. Olin kutsunut anopin meille syömään ja vielä samana aamupäivänä keksin, että joku jälkkäri olisi myös kiva tarjota. Äkkiä kaupasta kermaa, tuorejuustoa ja suklaata ja kojusta kirsikoita, pari työvaihetta, ja kakku ehti jähmettyä kaapissa pari tuntia ennen herkuttelua. Tähän kakkuun ei tarvita ollenkaan liivatetta, suklaa pitää huolen jämäköitymisestä. Omassa kakussani pohja on tosi paksu, koska ajatuksissani tein pohjan isomman kakun ohjemäärällä. Reseptiin määrä on korjattu.


Simppeli suklaajuustokakku

100 g Digestivejä
1 rkl kaakaojauhetta
30 g voita
200 g suklaata (tumma tai maitosuklaa, itse käytin Fazerin sinistä)
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
(tuoreita marjoja tai hedelmiä)

Laita Ø < 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voit leikata paperin pohjan muotoiseksi tai jättää paperin vuoan pohjan ja reunojen väliin, kuten itse teen. Sulata voi. Jauha keksit ja kaakaojauhe hienoiksi muruiksi. Sekoita voisula keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka pakastimeen tai jääkaappiin.

Lämmitä suklaata niin, että se sulaa juuri ja juuri, suklaa ei siis saa mennä liian kuumaksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuustoa hieman ja sekoita suurpiirteisesti kermavaahdon joukkoon. Seuraavissa vaiheissa pitää olla nopea, koska suklaa alkaa jähmettyä saman tien sekoittuessaan kylmien aineiden kanssa! Ota vuoka työtasolle. Sekoita 1/3 juusto-kermaseoksesta sulan suklaan kanssa, ja sekoita sen jälkeen loput täyteaineet yhteen. Kaada, kaavi, kippaa täyte pohjan päälle ja tasoita nopeasti. Voit kopauttaa vuoan pohjaa pari kertaa napakasti työtasoon, jolloin suurimmat epätasaisuudet tasoittuvat. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi tai yön yli. Irrota ennen tarjoilua palettiveitsen avulla ja koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai miten parhaaksi näet.


Kyllä muuten maistui koko porukalle ihanan mehukkaiden ja makeiden kirsikoiden kanssa! Varsinkin Huitula ihastui kirsikoihin ja olisi vedellyt niitä koko pussillisen. Itselläni alkoi harmittavasti suuta ja kurkkua kirvellä ja kutittaa parin kirsikan jälkeen. Suklaakakkua pystyin kuitenkin kaikeksi onneksi vetelemään surutta...


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit