Nakuileva mansikkakakku

Kummipoikani täytti heinäkuun lopussa jo kahdeksan vuotta. Lahjaksi vein hänet kiipeilemään seikkailupuisto Korkeeseen - suosittelen kokemusta kaikille, itse olen käynyt tänä kesänä kahdesti ja tekisi kovasti mieli mennä taas uudestaan! Kakkuteemasta Joonalla ei ollut mitään toiveita, mutta makutoiveet olivat selkeät: suklaata, mansikkaa ja vaniljaa. Jonkun aikaa pohdiskeltuani päädyin tekemään hyvin simppelin kakun ilman mitään teemaa. Pääosaan pääsivät tällä kertaa herkullisimmillaan olleet suomalaiset mansikat.


Kakussa oli herkullinen ja vähän normaalia kakkupohjaa tiiviimpi voi-kaakaopohja. Väliin tein simppelin kahden raaka-aineen (kerma ja suklaa) suklaamoussen ja keittelin vaniljakreemiä maailman parhaalla ohjeella. Vaniljakreemin päälle ladoin tuoreita mansikoita, ja päällimmäiseen kerrokseen noukin vielä muutaman sitruunamelissan lehden. Simppeli, kesäinen kakku.


Päivänsankari oli todistettavasti oikein mielissään, ja korkkasi kakun leikkamalla itselleen niin ison palan, ettei jaksanut syödä sitä loppuun. Ja hyvinhän tuo tuntui maistuvan myös muulle juhlaväelle! Oli ihan kivaa vaihtelua tehdä välillä tällainen nakukakku sokerimassakakkujen väliin.

Vielä kerran
♥ hurjasti onnea pummipoikaselleni ♥

Kommentit

Suositut tekstit