Batman-kakku

Kummipoikani täytti heinäkuun lopussa jo seitsemän vuotta. Tuore ekaluokkalainen toivoi vasta viime viikonloppuna vietetyille synttärikekkereille Batman-kakkua. He olivat äidin kanssa yhdessä katselleet kuvia erilaisista Batman-teemaisista kakuista, ja lähes jokainen kakku oli kirvoittanut ihastuneita "tollasen mä haluun" -huudahduksia. Siltä pohjalta oli mukavan helppo lähteä kehittämään Joonan omaa kakkua!


Katselin itsekin inspiraatioksi muutamia kakkukuvia ja aika pian sain niiden pohjalta idean tällaisesta yöllisestä kaupunkimaisemasta ja kutsuvalosta. Kylkeen tein sarjakuvahenkisen POW!-kuplan tuomaan väriä ja räiskettä muuten vähän tylsäksi jäävään kakkuun. 


Ja eikös yksi pieni yksivuotias termiitti ehtinyt käydä tökkäämässä etusormensa P:n ja O:n väliin koristeita tehdessäni. Koitin paikkailla koloa parhaani mukaan...


Koko päällinen koristeineen on sokerimassaa. Synttärisankari toivoi täytteiksi vaniljaa ja suklaata. Toisesta välistä löytyy siis maitosuklaa- ja toisesta vaniljamousse. Suklaamousse meinasi jäädä vähän löysäksi ja sen takia kakun yläosa tuppaa vähän leviämään. Sain kuitenkin tasoiteltua sen kakun oltua jääkaapissa pari tuntia ja täytteen jähmetyttyä tarpeeksi.


Synttärilahjaksi lupasin viedä Joonan ihan kahdestaan Linnanmäelle. Ja mepäs lähdemmekin sinne parin tunnin päästä viettämään kummitäti-kummipoika-laatuaikaa!


♥ Hurjasti vielä kerran synttärionnitteluja lempparisupersankarilleni! ♥

Kommentit

 1. Oot uskomattoman taitava! mie en onnistu ees niissä pannareissa... ja jotku taikoo tämmösiä. Mindfuck! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) No on näitä tullut aika lailla harjoiteltuakin, mä kun oon mennyt tekemään tästä itselleni ammatin :D

   Poista
 2. Miten saat koristeet pysymään kiinni ja miten teit ne ? Riittääkö pelkkä vesi ja veitsi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kevyt kostutus riittää, se saa sokerimassan sen verran tahmeaksi että koristeet pysyvät :) Ja käytän itse sekä terävää vihannesveistä että muovisia marsipaanityökaluveitsiä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit