Mandariinilintu

Törmäsin tähän Heidi Alanderin suunnittelemaan Nurmilintu-huiviin elokuun alussa Vilman Vihreä lanka -blogissa. Sen jälkeen se on vilahdellut aika monessa muussakin blogissa, enkä ihmettele! Ihastuin malliin heti ja se meni välittömästi tekolistan kärkeen. Pari päivää ohjeen bongaamisen jälkeen kuorin kauniisti ruskeaan paperiin pakatusta paketista kolme kerää upeita liettualaisia pellavalankoja. Värin valinta tuotti pientä päänvaivaa, mutta lopulta päädyin tangerine tangoksi nimettyyn upeaan oranssiin. Keltainen ja mintunvihreä kerä odottavat vielä omia täysosumaohjeitaan.Otin huivin käyttöön heti sen valmistumisen jälkeen. Inhoan yleensä sanaa "rouhea" (en ihan tiedä miksi, ehkä ylikäytön vuoksi), mutta tähän se kyllä sopii - pellavalanka tekee huiviin ihanan rouhean tunnun, jonka kyllä pitäisi käytössä pehmetä. Melkein jo odotan viileämpiä säitä, jolloin tämä pääsee käyttöön ihanan kirkkaanvihreän syystakkini kanssa!


Eilistä upeaa säätä hyödyntäen teimme kahdestaan Huitulan kanssa retken kotimme viereiseen metsään kameran kanssa. Huitula huiteli menemään pitkin puskia ja kallioita, ja piti varmaan huivin asetteluun ja kuvaamiseen keskittyvää äitiä ihan pöpinä.


Huivissa on hauska toisesta reunasta pidemmän puolikuun muoto, se asettuu kaulaan kauniisti ja kietoutuu ympärille juuri sopivan monta kertaa ja on juuri sopivan korkea.Pitsikuvio on yksinkertainen mutta kaunis, kolmioita toistava. Pitsin ja ainaoikean yhdistelmä toimii omaan silmääni aivan loistavasti. Tästä tuli kyllä kertaheitolla syksyn luottoasuste!


Kommentit

  1. Kaunis huivi ja upeita kuvia! Itsekin haluaisin neuloa Nurmilinnun, vielä kun osaisi päättää että mistä langasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaus on helppoa kun on noin kauniit maisemat ja upea valaistus :) Tää vois olla ihana jostain merinoisesta!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit