Pussihelmainen ankkurihame

Kangaskätkössäni oli jo jonkun aikaa pyörinyt parilla eurolla ostamani ankkurikuvioinen mekko. Tiesin jo ostovaiheessa, että mekko olisi minulle liian pieni, eikä kankaan tuntukaan miellyttänyt, mutta kankaan kuvio oli niin kiva että ajattelin tekeväni siitä joskus jotain ehkä Sipuliinalle. Ja nyt kun se osui kangaslaatikkoa kaivellessani käsiini, muistin Kukan Karkelot-blogissa näkemäni ihanan hameohjeen. Serkun synttäritkin olivat sopivasti tulossa ja siitä se ajatus sitten lähti!


Ankkurikangas ei tunnu mukavalta ihoa vasten, se on jotain karheaa tekokuitua. Siksi tein hameeseen vuorin mustasta puuvillabatistista. Leikkasin vuorin vähän pienemmäksi kuin ankkurikankaan ja sain näin aikaiseksi suloisen pussihelman.


Vyötäröstä ei ole yhtään kuvaa, mutta idean näkee tuolta Karkelot-blogista. Se on yksinkertaisen nerokas! Vyötärön etupuolella on siisti sileä kaistale ja takapuolella kuminauhoilla rypytetty kaistale. Se tekee pukemisesta hurjan helppoa ja säästää vetoketjun ompelulta.


Tästä hameesta tuli niin suloinen, että tekisi melkein mieleni tehdä itsellenikin samalla ohjeella! Olen aiemmin vähän tuskaillut puuvillakankaiden kanssa, kun en ole oikein tiennyt mitä muuta kuin mekkoja niistä tekisi. No nytpä tiedän, ja tämä on vielä hurjan helppo, nopea ja moneen muunnettavissa oleva ompelus. Kaunis kiitos Kukalle ohjeen jakamisesta, näitä tulette varmasti näkemään vielä lisää!

Kommentit

  1. Ihana! Ihana! Miten nerokas idis tehdä pussihelma tähän, näyttää tosi hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo sinun ohje on niin mainio, helppo, ihana ja moneen muunneltavissa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit