Heppamekko

Muutama viikko sitten tilasin PaaPiilta itselleni ihanaa mekkokangasta. (Mekko minun piti ommella häihin. Se valmistui ajoissa, mutta ei istunut. Muutaman korjausompeleen jälkeen se on nyt hyvä. Sopivat juhlat vain puuttuvat.) Kävi niin onnellisesti, että juuri silloin kaupassa sattui olemaan tarjous: jos tilauksen summa ylitti 50 euroa, sai 1 euron hintaan ostaa puolen metrin palan yllärikangasta. Minulla summa ylittyi juuri ja juuri, ja paketista paljastui yllätyksenä suloista Hepat-luomujerseytä. Siitä syntyi kesämekko Sipuliinalle.


Kaavan piirtelin vähän sinnepäin parin ihanan ostomekon pohjalta ja suurensin sitä hiukan, jotta käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Tämä vastaisi nyt ehkä kokoa 98, mutta menee vähän pienemmälle näin pidempänä mekkona ja vähän isommalle sitten tunikana. Kaula-aukossa ja hihansuissa on kuminauhat, ja vyötäröllä kumilankarypytys.


Sipuliinalla ei onneksi vielä tunnu olevan kauheasti vastaanpanemista minkään vaatekappaleen suhteen. Tyttö pukee päälleen sen mitä eteen annetaan. Itse pukeminen on nyt kuitenkin Se Juttu ja vaatteiden onkin hyvä olla mahdollisimman helposti puettavia ja riisuttavia. Huitulan kanssa saa olla jo tarkempi, ihan kaikki äidin valitsemat vaatteet eivät enää kelpaakaan ja usein tarjotut vaihtoehdot käydään vaihtamassa kaapista itseä enemmän miellyttäviin vaatteisiin.


Kangas on ihanan pehmeän tuntuista ja kaunis kesäinen turkoosi sopii vaalealle Sipuliinalle hyvin.


Tällä kaavalla voisin surautella kyllä mekon jos toisenkin! Malli on mielestäni yksinkertaisen kaunis ja kankaan kuviot pääsevät kivasti oikeuksiinsa. Ja tärkeintähän on tietenkin se, että kaikkia eläimiä yli kaiken rakastava lapsi itse pitää vaatteesta ja alkaa innoissaan hirnumaan sen nähdessään!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit