Palmikkohuivi

Äitini toivoi jo aikaa sitten, että tekisin hänelle kaulahuivin. Minulla oli sillä hetkellä kesken ja suunnitteilla useampi projekti, mutta lupasin ottaa huivin työn alle kun tulee sille sopiva rako. Alkukeväästä meidän oli tarkoitus alkaa yhdessä etsimään sopivia malleja, mutta sitten törmäsin Suuressa Käsityölehdessä Veera Välimäen suunnittelemaan palmikkohuiviin. Ihastuin siihen samantien ja myös äitini tykästyi malliin. No sitten meidän oli tarkoitus lähteä yhdessä lankakaupoille etsimään kivoja lankoja sopivan hetken tullen, mutta kevät se tulla jolkotti kohisten ja äitienpäiväkin lähestyi. Loppujen lopuksi päätin tilata langat omin päin ja neuloa huivin äitienpäivälahjaksi.


Äitienpäivän aamu koitti ja lähdimme perinteiselle brunssille siskoni luokse. Siellä tajusin unohtaneeni huivin kotiin! Sen jälkeenkin vaadittiin pari tapaamiskertaa, ennen kuin vihdoin muistin napata huivin mukaan mennessämme käymään mumilassa. Huivi on siis vihdoin oikealla omistajallaan ja odottelee syksyä päästäkseen käyttöön.


Minun mielestäni huivista tuli vähän hassun pituinen: kahdesti kaulan ympäri kiedottuna se tuntuu aivan liian löysältä ja kolmella kiepautuksella siitä tulee ihan liian kireä. Asettelin sitä varmaankin kymmenen minuuttia kaulalleni, että saisin edes vähän edustavan kuvan otettua. Onneksi äitini kuitenkin tykkäsi ja uskoisin sen olevan juuri passeli, jos sen kietoo takin kauluksen päälle.

Kommentit

 1. Ihan älyttömän ihana huivi, ja tuo ekassa kuvassa näkyvä oviotuskin on ihan käsittämättömän söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ovikaveri on Made of Sundaysilta ja ihan mun lemppari!

   Poista
 2. Mä kans aina näissä kiepautus malleissa pelkään tuota pituuden sopivuutta. Tykästyin kans malliin ja mielessä on ollut tehdä se. Joskus sitten.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tein ihan ohjeen mukaisen pituuden ja jotenkin hassu siitä tuli silti. Onneksi tosiaan se kävi äidille paremmin :)

   Poista
 3. Kaunis huivi ja niin suloinen tuo ylin kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tuo ovikaveri on ihan minun ja lasten lemppari ♥

   Poista
 4. Nätti huivi ja pääasia, että saaja on tyytyväinen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit