Hippu-mekko

Vietin lauantaipäivän Tampereella Suomen Kädentaidot -messuilla. Reissu oli mahtava eikä vähiten loistavan seuran ansiosta, tästä vielä kiitokset isosiskolleni! Tarjolla oli hurja määrä kaikkea ihanaa ja upeita kädentuotoksia - kyllä löytyy Suomesta valtavasti osaamista, josta on syytä olla ylpeä! Olin aavistuksen pettynyt lankatarjontaan tai oikeastaan hintoihin. Odotin ehkä enemmän messutarjouksia, mutta kaikilla osastoilla hinnat tuntuivat olevan ihan samat kuin kivijalka- ja nettikaupoissa.

Tyhjin käsin ei silti todellakaan tarvinnut lähteä. Paapiin osastolta löytyi toinen toistaan ihanampia kangaspaloja. Päädyin lopulta valitsemaan suloista Pikku Hippu -trikoota mintunvihreällä pohjalla. Minulla oli alusta lähtien melko selvät sävelet siitä, mitä kankaasta syntyisi.


Ja hienosti on taas saatu aikaiseksi tahra keskelle!

Siitä tuli söpö trikoomekko Sipuliinalle! Kävimme eilen aamupäivällä moikkaamassa Oonaa, Seppoa ja pikkuista Enniä, ja sain siinä samalla hyvän tilaisuuden kuvailla lasten touhuja ja mekkoa. (Tämä vuodenaika... Pimeys... Antaa olla.)Kaavan piirtelin vapaalla kädellä sopivaa t-paitaa hieman mallina käyttäen. Jälleen kerran voisin tehdä henkisen muistiinpanon: minun kannattaa pitäytyä valmiskaavoissa. Niitä voin sitten muokata, jos siltä tuntuu. Omat kaavat ei toimi koskaan. Tätäkin jouduin ompelun jälkeen kaventamaan yläosasta ja hartioista aika rajusti, että sain mekosta istuvan.Tein olkapäille vähän rypytystä ja sain aikaan sievät puhvihihat. Muutan koko ajan mieltäni siitä, olisiko hihojen ehkä kuitenkin pitänyt olla vähän lyhyemmät, vai ovatko ne itse asiassa sittenkin paremmat näin vähän pidempinä...


Kuten kuvista varmaan huomaa, mekossa liikkuminen sujuu ongelmitta. Helman jätin tarkoituksella vähän pitkäksi, jotta tämä kestäisi käytössä pitkään, ainakin ensi kesänä vielä.


Aina silloin tällöin minulta kysytään, miten saan lapsista hyviä kuvia. No, kuvaan paljon ja aina monta(kymmentä) kuvaa kerralla, joista valitsen sitten parhaat. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa kuvista on tätä luokkaa:


Näihin tunnelmiin! Aurinkoista loppuviikkoa kaikille! ☼

Kommentit

 1. Kaunis mekko Sipuliinalla =) Vaikka en kuvaa enää lapsia niin tuntuu että 9/10 ei miellytä kun katsoo koneelta =D Nykyään kuvaan "vaihtari" päivitykset ihan suosiolla pelkällä puhelimen kameralla kun niitä ei ole sen kummemmin tarkoitus säilyttää kuin blogissa... =)
  Ihanaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on puhelimessa niin huono kamera että kuvaan kaiken blogiin tulevan tuolla järkkärillä. Arkipäivän tilanteista tulee kyllä useimmiten napsittua puhelimella muistot talteen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit