PaaPii katolla

Minun oli tarkoitus ommella ystävieni häihin itselleni mekko. Mekko valmistui juuri ennen juhlia, mutta oli yläosasta niin huonosti istuva, etten voinut laittaa sitä päälle enkä ehtinyt sitä kakkukiireiltä korjaamaan. Jonkin aikaa häiden jälkeen sain siskoni avustuksella korjattua yläosasta ihan hyvän. Sillä kertaa tein mekon valmiiksi tätini 50-vuotisjuhlia silmälläpitäen. No niitä juhlia odotellaan vieläkin, mutta onneksi tässä välissä oli serkun yllärikolmekymppiset, ja vihdoin sain hyvän syyn pukeutua vähän hienommin!


Kangas on PaaPiin Sulka-puuvillaa. Tilasin sitä kaksi metriä, mutta tähän ei kyllä mennyt ihan kaikki. Helma on 4/4-kello eli täysympyrä, tarkoituksella saumaton. Yläosan kuosittelin siskon fiftarimekon pohjalta, mutta sitä tosiaan muokattiin rankalla kädellä, jotta saatiin edes jotenkuten istuva. 


Juhlapaikan terassi kiersi ympäri talon kahta sivua ja sieltä oli upeat maisemat ympäri Helsingin ydinkeskustaa. Aurinkokin helli, mikä on ollut aika harvinaista tänä kesänä! Kuvat ovat mieheni puhelinkamerallaan ottamia.


Olen jo pitkään halunnut tehdä fiftarimekon ja olen kyllä tyytyväinen, että vihdoin uskalsin! Tästä näkee, että kokeilu on ensimmäinen, mutta sain silti paljon ihastelevia kommentteja sekä tutuilta että jopa ihan tuntemattomilta vastaantulijoilta kadulla. Ne kehut saivat kyllä hyvän mielen pitkäksi aikaa!

Kommentit

 1. Aivan mielettömän kaunis mekko!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko.
  Olen omasta fiftarimekostani tainnut jo kasvaa ulos, vaan eipä tule mekkoja enää juuri käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suht harvoinhan näille tosiaan tulee käyttöä, kun ei oikein omassa arjessa toimi. Silloin tällöin on kyllä ihanaa oikein pynttäytyä :)

   Poista
  2. Täällä Lapissa ei ole rokkaavia tapahtumia, mihin tälläytyä. Inhoan myös sitä kuinka hyttyset pääse hameen alla rauhassa puremaan kintut :)

   Poista
 3. Niin kaunis mekko, sopii sulle todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Upea mekko!!! ja kauniisti tyttönen kantaa mekon =)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis - hyvin toimii tuo kuosi fiftarimekossa! Ja runsaat kellohelmat ovat parasta, mitä on. <3 (Itse en meinannut omissa lakkiaisissani mahtua tuoliin helmoineni...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Heti kuosin nähtyäni näin sen fiftarimekkona :) Kellohelmat ja fiftarityyli on kyllä sydäntäni lähellä!

   Poista
 6. Mekkosi on todella kaunis ja upea!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit