Parit sukkaparit

Toukokuussa ihastelin Vihreä lanka -blogissa näkyneitä Rhombus-sukkia. Olin silloin itse ottanut juuri puikoille samasta Cookie A:n kirjasta Marilindat ja päätin sillä hetkellä neuloa seuraavaksi itsekin Rhombukset.Kätköstäni löytyi täydellinen vyyhti Lanitium ex Machinan sukkalankaa värissä Golden Barley. Tilasin sitä reilu vuosi sitten ja alunperin olin vähän pettynyt tilauksen saapuessa, sillä väri ei vastannut kuvassa olevaa. Vuoden hautominen kuitenkin kannatti, sillä nyt langan viljaisa väri ja kauniin eläväinen pinta ovat minusta ihania ja juuri omiaan tähän sukkamalliin.


Malli oli taas taattua Cookie A:ta, mielenkiintoinen, koukuttava ja hurjan kaunis! 


Hippusia-blogissa taas törmäsin Skew-sukkiin, ja ne olivat niin ihanat, että pääsivät jälleen tekolistalle. Yritin neuloa niitä kerran aiemmin noin vuosi sitten, mutta silloin tökki lankavalinta ja vähän kaikki muu, ja sukat päätyivät purkuun ja ohje hautumaan. Nyt aika oli selvästi kypsä ja lankavalinta ei olisi voinut paremmin nappiin osua!Lanka on viime kuussa kanadalaiselta Kaleidoscope Dyeworksiltä tilaamaani sukkalankaa värissä Pixie Pout. Neulominen edistyi hitaasti, sillä aina välillä oli pakko pysähtyä ihastelemaan upeita värejä ja ihastuttavaa neulepintaa!

Tässä kuvausassistentti päätti, että kivi on tärkeämpi kuvauskohde kuin jotkut tylsät sukat.

Sukan juju on tietenkin vinottain kulkevat raidat ja siitä syntyvä jännä rakenne. Sukat aloitetaan isovarpaasta ja muotoillaan lisäämällä ja kaventamalla silmukoita vuororeunoissa. Kantapää syntyy silmukoimalla ja enempää en osaakaan selittää, en itsekään ymmärtänyt sukan rakennetta lainkaan, ennen kuin päädyin neulomaan sen! Sen verran voin sanoa, että kannattaa luottaa ohjeeseen, vaikka sukka alkaa näyttämään aivan hullulta ja välillä meinaa iskeä epäusko - voiko tästä tulla sukkaa ollenkaan? Kyllä voi ja kyllä tulee, ja ihan täydellisesti istuva sukka tuleekin!


Nämä meinasivat olla vähän ensin vähän liian tiukat, mutta onneksi uskoin kastelun ihmeitätekevään voimaan! Kuivuttuaan nämä nimittäin ovat aivan täydelliset. Edelleenkään en pääse yli siitä, miten ihanaa tämä lanka on. Sitä jäi vielä pieni nöttönen, jota vaalin ja säästelen johonkin ihanaan jämisprojektiin... Jämiä alkaakin olla jo aika hyvä määrä, pian tarttis varmaan tehdä niillekin jotain!

Kommentit

 1. Hurja kun oot tehokas... =) Min en oo saanut sitten kesäkassin jälkeen mitään aikaiseksi... =/ Ei vaan löydy näin kesäisin inspistä.. Yhden huivin aloitin alku kesästä mutta viime viikolla muuttosiivousta tehdessä purin senkin pois... Odotettava vaan "syksyä", pimeitä iltoja, kynttilän loistetta ja tunnetta käpertyä lämpöisen viltin alle kutimineen =D
  Ihanaa vkl sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on ihan hillitön neulomisinto! Tekemistä löytyisi niin paljon enemmän kuin aikaa :D Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Oli pakko ottaa skew-sukat heti työn alle. Hieman askarruttaa, mistä tietää, milloin terän mitta on oikea. Katsotaan nyt, saanko aikaan liian pienet sukat vai sukset. :D
  On kyllä niin ihanan väristä tuo lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeessa on selkeästi ohjeistettu kantapään aloittaminen oikeasta kohdasta, ainakin minulle se toimi täydellisesti! :) Niin minustakin, ja psssst... Sitä olisi taas saatavilla yhden vyyhdin verran: https://www.etsy.com/listing/242403357/pixie-pout?ref=shop_home_active_1&ga_search_query=pixie

   Poista
  2. Ohje on kyllä ihailtavan selkeä. Mun keskimääräistä suuremmat jalat vaan tuo omat haasteensa, kun ohjeet on usein koon 39 jalalle. :D

   Poista
  3. Aah, mulla on sama ongelma toisinpäin, 36/37 kun löytyy täältä! :D

   Poista
 3. Pitää kiittää kyllä, että kävit linkittämässä tän postauksen mulle! Sen lisäksi, että uskallan kokeilla Rhombus-sukkia loopilla löysin ihan mahtavan sukkaohjeen!Nimittäin nuo Skew-sukat! Itsellä on muutama kerä ohuita kirjosukkalankoja, joiden käyttötapaa olen pohtinut pitkään. Ja tässähän se on! Kiitos siis vinkistä :)

  Niin ja tämä ninkuin moni muukin blogipostaus jäi kyllä viime vuonna vauvavuoden jalkoihin. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtava juttu! Minusta tämä Skew on niin mainio ja niin hyvin istuva, että olen suunnitellut jopa niiden neulomista uudestaan, mikä on minulle TODELLA harvinaista...! Vauvavuoden haasteet on täälläkin tuoreessa muistissa, ei siis mitään hätää :D Kysy vaan jos tarvitset apuja tai neuvoja looppaamisen kanssa, autan mielelläni jos vain osaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit