Keväinen kermakakku ja miten tehdään helppo pikeerikukka

Keväistä naimisiinmenoa juhlittiin pienimuotoisesti ja tilaisuuteen toivottiin kermapäällysteistä kakkua vadelma-, suklaa- ja kermatäyttein ja suklaalaatalla. Toiseen väliin tein täytteeksi moussen tummasta suklaasta ja toiseen kermavaahtoa, lisäksi molempiin väleihin tuli itse keittämääni vadelmahilloketta.


Tein koristeiksi pikeerikukkia ja keväänvihreitä lehtiä, jottei kakku olisi jäänyt ihan paljaaksi.Lopuksi vielä DIY-ohje yksinkertaisten, mutta kauniiden pikeerikukkien tekemiseen! Pikeerin tekoon löytyy netistä monta erilaista ja hyvää ohjetta. Pikeerihän on siis valkuaisesta ja tomusokerista vatkattua koristetahnaa. Itse teen pikeerin niin, että vatkaan ensin pienen määrän valkuaista vaahdoksi, ja lisään sitten vähitellen koko ajan vatkaten tomusokeria, kunnes pikeerin koostumus on mielestäni sopivaa. Lopuksi lisään pari tippaa sitruunamehua, tämä nopeuttaa pikeerin kuivumista. Pikeeri kannattaa värjätä pastaväreillä ja säilyttää jääkaapissa hyvin peitettynä kostutetulla talouspaperilla, jottei se pääse kuivumaan. 


Näiden kukkien tekemiseen käytin minikokoista tähtityllaa ja pieniä minigrip-pusseja.


Aloita tekemällä kukan keskusta pienellä pyöräytyksellä. Ulkonäöllä ei ole niin väliä, tämä kohta jää myöhemmin piiloon.


Lisää ensimmäinen kerros terälehtiä keskustan ulkoreunoille. Purista keskustassa enemmän ja vapauta puristus ulospäin liikuttaessa. Voit tarvittaessa ensin harjoitella terälehtien tekemistä leivinpaperille.


Tee seuraava terälehtikerros limittäin edellisen kanssa ja vähän lähemmäs keskustaa.


Lisää lopuksi sokerihelmiä tai nonparelleja ja anna kuivua kunnolla. Pienet kukat kuivuvat nopeasti, suuremmatkin ovat yleensä seuraavana päivänä ihan kuivia. Koristeet säilyvät huoneenlämmössä tai viileämmässä useita kuukausia pölyltä ja kosteudelta suojattuna.

Kommentit

 1. Voi että miten ihanat kukat ja kakku. Minulle jolla on ainakin näissä kakku hommissa peukalo keskellä kämmentä tuli suorastaan hiki kun luin kukkien tekoa. Kyllä olet taitava ”ammattilainen”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pakko sen verran vielä kommentoida, että olen kyllä ihan oikea ammattilainen ilman lainausmerkkejä ;)

   Poista
 2. niin kaunis kakku! =) ja koristeiden tekeminen näyttää niin "helpolta" mutta luulen että oma tulos ihan jotain muuta, vähän kuin se fb kiertävä "tälläinen malli ja tälläinen siitä tuli" =D mutta taidan silti kokeilla kun ensi kuussa taas kakun teko edessä =) sny21

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oikeasti on aika helppoa, varsinkin jos vähän harjoittelee etukäteen terälehtien tekemistä! Vaikeinta on oppia sopiva paineensäätely, mutta harjoitus tekee mestarin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit