Raitapaita ihan itselle

Voi luoja miten vaikeaa on ottaa itsestään kuvia! Varsinkin jos ei viihdy kameran edessä, ei omista jalustaa eikä kaukolaukaisijaa (onko se sen nimi...). Kaikissa kuvissa näytän ihan pökkelöltä ja epäluonnolliselta, tai sitten ravistelen päätä ja käsiä rentoutuakseni!

Tämän alkuvalituksen jälkeen keskitynkin positiivisiin asioihin. Jossain alkuvuoden Suuri Käsityö -lehdistä (en valitettavasti nyt muista tai löydä missä numerossa, mutta veikkaan tammikuuta) oli tosi kiva paitakaava Coco Chanelin hengessä. Kun löysin Eurokankaan palalaarista aivan sairaan halvalla aivan ihanaa, kevyttä ja ohkaista viskoositrikoota, tiesin heti että tekisin siitä kesäpaidan.


Paita on vain leikelty ja surauteltu kasaan ompelun ilosta ilman mitään kohdisteluja. Jälkikäteen katsellessa vähän harmittaa, etten jaksanut kohdistaa edes sivusaumoja. No mutta, olipa sentään kiva saada joku käsityö valmiiksi asti! Yritin itse asiassa tehdä samalla kaavalla paidan myös ribbitrikoosta, mutta voi hyvää päivää miten vaikeaa sen leikkaaminen ja ompeleminen oli. Tuli aivan kamala löröpaita, jonka saumat irvistää miten sattuu ja hihansuut ja alareuna on jotain ihan järkyttävää... Mutta onneksi tästä tuli aika kiva. Se tuntuu hassulta, että lisäsin helman pituuteen ainakin 10 cm, ja silti se tuntui jäävän vähän turhan lyhyeksi.

Eniten viehätyin paidan venekaula-aukkoon, joka oli muotoiltu hauskoilla olkakolmioilla. Pienillä muokkauksilla tässä on ainekset vakipaitakaavaksi.

Kukkuu sanoo helmipöllö

PS. Ihanaa, teitä rekisteröityneitä lukijoita on jo yli 50 ja lisänä tietysti muita reittejä seuraavat - yhtä ihania olette kaikki! Pusuja kaikille!

Kommentit

 1. Iihana! :) Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitää käydä hakemassa lisää trikoota ja ommella lisää paitoja pidemmällä helmalla ja lyhyillä hihoilla ja pitkillä hihoilla ja...

   Poista
 2. Todella ihana tuo pääntie! Ja raita toimii aina :) itsestään on kyllä vaikea saada kuvaa. Vaikka olisi se kuvaajakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja totta, raidat on parhaita! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit