Kambur eli pieni islantilainen villapaita

Kuluneen talven aikana olen ihastellut Karkelot-blogissa vilahdelleita toinen toistaan ihanampia Loki-neuletakkeja. Rakkauteni islantilaisneuleisiin sinetöitiin, kun näin Tiukupuussa neulotun villapaidan. Tilasin Islantilaisia neuleita -kirjan samalta istumalta ja selailin sitä monta iltaa onnellisena sen ilmestyttyä postilaatikkoon. Ensimmäiseksi neulemalliksi valitsin Kamburin.


Paita valmistui yllättävän nopeasti, vaikka siinä oli aika iso pätkä tuota pelkkää sileää neuletta, jota yleensä neuletöissä välttelen. Harmaa lanka on Ören Bayanin Cashmere Goldia, villa-akryyli-kashmirsekoitetta. Vaaleanpunainen ja keltainen lanka ovat Schachenmayrin ja Sandnes Garnin unelmanpehmoisia alpakkalankoja. Vaaleansininen on Picklesin Thin Organic Cottonia, pehmoista puuvillalankaa. Vyötteen tiedoista huolimatta se paljastui rakeenteeltaan paksummaksi kuin muut, mikä vähän harmittavasti näkyy vaaleansinisissä kirjoneulekohdissa.


Sipuliina on jo viikon ajan ollut nuhainen ja köhäinen enkä ole viitsinyt edes yrittää kuvaamista kärttyisen tytön kanssa. Pari iltaa sitten iltaa sitten hyödynsin hyväntuulisen hetken kuvailuun keinovalosta välittämättä. Sipuliina alkoi riisumaan paitaa välittömästi, kun laitoin kameran pois, eikä ole sen jälkeen halunnut sitä päälleen. Voisikohan paita kuitenkin kutittaa, vaikka koitin valita pehmoiset langat? Olen kyllä itsekin todella kriittinen omien asusteiden lankojen suhteen herkän ja atooppisen ihoni takia, lähes kaikki kutittaa. Nyt mietinkin, pitäisikö sittenkin koittaa tehdä tästä neuletakki... Onko kellään kokemuksia valmiin neuleen steekkaamisesta? Ottaisin mielelläni kaikki vinkit vastaan!


Jottei totuus pääsisi unohtumaan, paljastan seuraavan kuvan. Tällaisia on kuvista yleensä noin 75 %. Lasten kuvaaminen vaatii herkkää liipaisinsormea ja paljon tilaa muistikortilla!


Otin seuraavana päivänä kuvia paidasta vielä luonnonvalossa. Instagramissa tätä jo pohdin ja olen edelleen vähän kahden vaiheilla näiden värien suhteen, olisiko vaaleansininen sittenkin ollut parempi vaihtaa johonkin muuhun... No, turha sitä kai on enää tässä vaiheessa miettiä.
Kaiken kaikkiaan olen kyllä lopputulokseen oikein tyytyväinen. Sitä neuletakkia nyt vaan edelleen mietin, sille olisi ehkä kuitenkin enemmän käyttöä. Steekkausvinkit siis tänne suuntaan, kiitos! Onnistuuko ylipäätään kirjoneuleen steekkaus ilman sitä varten neulottua osiota?

Kommentit

 1. Värit on kyllä herkulliset :) ehkä paita vain on lämmin ja siksi ei nyt pysynyt päällä? näin meillä ainakin monesti käy, kun jotain pitäisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos! :) Voipi olla, ehkä kokeillaan keväämmällä ulkona uudestaan.

   Poista
 2. Kyllä on hieno pusero ja tuo sininen hyvin uppoaa muihin väreihin :)

  VastaaPoista
 3. Miustakin sininen täydentää muita! Hieno paita, toivottavasti neitokin siihen viel ihastuu.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla! :) Kiitos, toivotaan!

   Poista
 4. siis upea! Värit on kauniit!

  VastaaPoista
 5. Todella upeat värit! Minäkin lainasin kirjastosta tuon Islantilaiset neuleet kirjan, ja nyt sormia syyhyttää kun en osaa edes päättää mitä neuloisin ensimmäiseksi. Tämä on kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, se on kyllä aivan ihana kirja! :) Joskus vielä teen jonkun ihanan villapaidan ihan itselleni...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit