Pellavaisia tiskirättejä

Ennen muuttoa meinasi toisinaan iskeä pieni ahdistus ja paniikki. En ilmeisesti ole yksinäni tunteen kanssa, sillä huomasin Instagramista löytyvän useita kuvia #muuttoahdistus-tunnisteen takaa. Niinä hetkinä tarvitsin aivot nollaavaa toimintaa ja tiskirättien helppoina toistuvat kuviot olivat juuri sitä. Kummankin rätin neuloin yhdessä illassa ja molempiin meni BC Garnin Allino-jämänöttöset niin tarkkaan, että meinasin olla ihan ongelmissa päättelyn kanssa, kun jäljelle jäänyt pätkä oli niin lyhyt.


Tämä siksak-kuvioinen on ihan omasta päästä neuloessa sovellettu.


Tähän oranssiin käytin ihan ohjetta.


Molemmat räbät ovat päässeet jo ahkeraan käyttöön ja toimivat oikein hyvin. Pellavalanka ajaa rätissä asiansa mainiosti, mutta ei ehkä kuitenkaan vertailussa yllä ihan samalle tasolle bambuisten serkkujensa kanssa. Jämäpellavat päätynevät silti jatkossakin rätteihin, niiden tarve kun ei koskaan lopu!

Kommentit

 1. Kivannäköisiä tiskirättejä! :)
  Itelläkin on mielen perukoilla pyöriny jo pidemmän aikaa, että rättejä pitäisi päästä taas tekemään.. Oon itekin aiemmin neulonu bambuisesta langasta, ihan hyvä tietää, että sitä kannattaa jatkossakin valita rättilangaksi. Oon nyt koittanu keräillä erilaisia malleja joita kokeilla, aiemmin oon neulonu pyöreitä rättejä, mutta nyt houkuttelis joku muu.. Tuo sinun siksak-kuvioinen malli on kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bambuinen on kyllä mun kokeilemista ehdottomasti paras, mutta ei tämä pellavainen jää kauas taakse. Siksak on tehty ihan 3 o, 3 n ja aina yhtä silmukkaa per rivi siirtäen, muutama rivi yhteen suuntaan ja sitten muutama rivi toiseen! :)

   Poista
 2. Voi miten on nättejä! Täytyy kokeilla näitä pikimmiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niin hyviä jämälankaprojekteja! :)

   Poista
 3. Oi ku kauniit pinnat !! :)

  Itse tehdyt pestävät on parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, niin ehdottomasti on, ja tämä pellavakin tuntuu vaan paranevan mitä enemmän pesee!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit