perjantai 17. helmikuuta 2012

Kauraisampi soodaleipä

Vietin eilisen illan tutkailemalla netistä erilaisia soodaleivän ohjeita tehdäkseni sellaisen aamulla. Hauska sattuma, että Tyttö kylmän maan -blogin Sara oli saanut täsmälleen saman idean! Olin tehnyt tätä leipää jo muutama vuosi takaperin leipurikoulussa ja muistelin sen olleen todella simppeli valmistaa ja sen lisäksi hyvänmakuinen. 

Perusohje oli kaikkialla lähes identtinen; 6 dl (sämpylä)jauhoja, 1 tl suolaa, 1 tl ruokasoodaa, 3 dl piimää. Itse käytin 4 dl hiivaleipäjauhoja ja lisäksi 2 dl kaurahiutaleita, koska halusin leipään vähän enemmän tekstuuria.

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään.


Jauhoseoksen keskelle tehdään aukko ja piimä kaadetaan siihen.


Nopsa sekoitus...


...ja taikina vuokaan. Ripottelin vielä päälle kaurahiutaleita ja tein kolme viiltoa.

Leipurin apulainen testaa taikinan laadun!

 35 min 200 °C:ssa ja voilà!


Leipä on rakenteeltaan kuohkea ja aika kakkumainen. Ensi kerralla taidan kokeilla lisätä taikinan joukkoon kuullotettua sipulia, nyt leipä kaipasi omasta mielestäni vähän enemmän makua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti