lauantai 27. heinäkuuta 2013

1983- ja VHS-kakku

Lankomies täytti kesäkuussa 30 ja niitä bileitä juhlittiin tietysti kasariteemaisilla kakuilla. 


Kakun koristeiksi tein 80-luvun symboleita, Jukalle lapsuudesta tuttuja ja tärkeitä asioita. Kakun täytteenä oli appelsiinilla maustettu suklaamousse ja mandariinilohkoja. Kuorrute ja koristeet ovat sokerimassaa ja yksityiskohdat maalattu elintarvikeväreillä. Roiskeet tein värjätyllä pikeerillä.


Pacman, Commodore-64-logo ja Rubikin kuutio

Valomiekat ja Thundercats-logo

Kuvat on räiskitty vähän sinne päin, kun oli jo kiire saada kakku juhlapaikan kylmiöön. 

C-kasetti

Pikeerin roiskiminen kakkuun oli paitsi varmasti huvittavan näköistä, myös äärimmäisen hauskaa puuhaa! Hihittelin yksinäni lusikalla huitoen ja läiskien. Onneksi olin älynnyt laittaa jätesäkin suojaamaan työtasoa, roiskeita osui myös muualle kuin kakkuun - lusikalla tähtääminen ei aina ollut kovin helppoa...Jukan työkaverit saivat juhlistaa synttärisankaria videokasetin mallisella kakulla. On muuten tosi vaikeaa koittaa ottaa kuvaa mustasta kakusta tummaa taustaa vasten! Tässä oli täytteenä banaani-lakritsimousse, kuorrute jälleen sokerimassaa ja teksti elintarviketussilla kirjoitettu.


Onnea Jukalle vielä kerran - may the force be with you!

2 kommenttia:

 1. Wooow hienoja kakkuja!!
  Miten sait sokerimassasta mustaa? Ite en oo mustaan elintarvikeväriin vielä törmännyt...
  Ja voiko sokerimassaan maalata ihan tavallisilla (puhtailla) pensseleillä ja elintarvikeväreillä?

  Kiitos jos vastaat :)

  Pienileipuritytto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ostin ihan valmiiksi mustaa sokerimassaa, ei sitä kannata alkaa itse värjäilemään, väriä saisi käyttää tosi paljon ja lopputulos olisi silti enemmän harmaa kuin musta. Sitä saa tilattua nettikaupoistakin, esim. Ullan unelma tai Bake and party. Itsekin käytän ihan tavallisia paperikaupoista saatavia siveltimiä, kun maalaan elintarvikeväreillä. :)

   Poista