perjantai 8. marraskuuta 2013

Karjalanpiirakat

Ah, karjalanpiirakat! Suomalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan! Marttaliiton sivuilta löytyy näihin herkkuihin hyvä resepti. En ollutkaan aiemmin tehnyt puurotäytettä ilman maitoa, mutta nytpä pääsin testaamaan täytevaihtoehto kakkosta. Lisäsin tosin suolaa ja valmiiseen puuroon nokareen voita makua antamaan. Ero maitoon tehtyyn puuroon oli pienempi kuin luulin ja oikein hyvät piirakat tuli näin!


Esimerkiksi täältä näkee, miten rypytys tehdään. Ryppyjä ei nipistetä (vaikka se siltä saattaa näyttääkin), vaan painetaan etusormella. Oma tekniikkani on erilainen, mutta siitä en ohjevideota kovasta etsimisestä huolimatta löytänyt... Eikö kukaan muu oikeasti pidä etusormia lappeellaan ryppyjä painettaessa?Kolmella syöjällä ei mennyt kovin kauaa parin pellillisen syömisessä, tietenkin munavoin kanssa herkutellen.


Taitaapa tästäkin tulla taas leivontapäivä, eihän näitä ihanuuksia voi katsella koneen näytöltä veden herahtamatta kielelle! Tällä kertaa taitaakin tulla porkkanapiirakoita.


4 kommenttia:

 1. Näyttääpä herkulliselta! Pitäisi itsekin uskaltautua kokeilemaan yksin, kotitalouskoulussa vuosi sitten näitä tehtiin ja tekniikka taisi olla juuri sama kuin sinulla, etusormet poikittain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tuo marttojen ohje on juuri sopivan pieni yksin tai muksujen kanssa väsättäväksi :) Kiva kuulla että muillakin on käytössä "epävirallinen" rypytystekniikka!

   Poista
 2. Kauniita! Aika samalainen resepti, kuin tämä jolla minä tein. Maistuiko täyte erilaiselta, tai hoksasiko sen jos ei tiennyt? Tuntuu vaan niin erikoiselta tuo täyte... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika samanlaisia taitavat kaikki piirakkaohjeet ollakin. En usko, että kukaan olisi huomannut täytteen olevan vedellä ja kermalla tehty puuro, jos en olisi siitä maininnut, varsinkin kun lisäsin suolaa ja voita - maku oli hyvin samanlainen kuin oikeassa puurossa, ja ohje jäi mulle talteen vastaisen varalle. :)

   Poista