tiistai 7. lokakuuta 2014

Jenkkipöksyt ja trikoopipo

Tyttäreni on vartaloltaan hoikanpuoleinen ja jo hetken aikaa on ongelmana ollut sopivien housujen löytäminen. Jos pöksyt ovat istuvat vyötäröltä, jäävät nilkat vilkkumaan, ja jos lahkeet ovat tarpeeksi pitkät, vyötärö on niin väljä että housut putoavat päältä. Ongelmaa ei kesällä ollut legginsien kanssa, mutta säiden viilentyessä olisi tarve vähän lämpimämmille housuille. 

Ajatuksenani oli tehdä lököpökät farkun värisenä. Eurokankaasta löytyi söpöä, ohutta tähtifarkkua. Housuista tuli vahingossa Amerikka-teemaiset, kun valitsin kankaan kumppaniksi raitaresorin ihan vaan siksi, etten ollut käyttänyt sitä aiemmin missään. Huomasin jenkkivibat vasta aloittaessani ompelun, mutta näistä tuli aika kivat silti. 


Kaavana käytin jostain Ottobresta löytynyttä peruscollegehousujen kaavaa, mutta lisäsin vyötärölle solmimisnauhojen sijasta pitkän resorin tytön omilla mitoilla, ja myös lahkeiden resoreja pidensin reilulla kädellä. Nämä sujahtavat mukavasti saappaiden sisään!


Housut on leikattu koon 74 leveydellä ja 80 pituudella. Ja resoreista tulee vielä lisäpituutta. Sipuliinan mennessä päiväunille parvekkeelle olen kääntänyt vyötäröresorin yksinkerroin, jolloin se suojaa selkää ja vatsaa pitkälle.


Taaperoiden kuvaaminen on muuten haastavaa puuhaa! Näidenkin kuvien saamiseksi loikin ympäri lastenhuonetta koittaen houkutella mieluiten istuvaa tai syliin kiipeävää tyttöä seisomaan edes hetken paikoillaan. Haaveet käsin tarkennuksesta voi heittää samantien.


Ainoa harmituksen aihe näissä housuissa tuli oikeastaan omasta ajattelemattomuudestani. Kangas on niin ohkaista, että sitä olisi varmaan pitänyt ommella tylpällä neulalla. Nyt keskietusauma vähän irvistelee, ja pelkään että se vielä lähtee repeämään.


Sivuresorista löytyy Pieni ihana | Käsintehty uniikki tuote -merkki. Tykkään näistä lapuista edelleen tosi paljon, mielestäni ne antavat ompeluksille kivan viimeistellyn ilmeen!


Samalla kertaa housujen kanssa surautin käyttämättä jääneestä topistani Sipuliinalle trikoopipon Mallikelpoisen ohjeella. Näitä kuvia katsellessa voisin jälleen huvittuneena tuoda esiin taaperokuvaamisen hankaluuden...


2 kommenttia:

  1. Ihana setti! Farkut näyttävät mukavilta ja tähtikangasta oon itekin hypistellyt monesti. Pipokin on kivan pirteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ne kyllä vaikuttavat toimivan hyvin tuon ikiliikkuvan pienen apinan päällä :)

      Poista