Super Mario -kakku ja muut Huitulan 4-vuotissynttäriherkut

Tänä päivänä vuonna 2010 olin ollut äiti kahden vuorokauden ajan ja opettelin tuntemaan pikkuista vauvaani Naistenklinikan seinien suojassa. Toissapäivänä tuo pieni pullanmurunen täytti neljä vuotta. Tarjoiluhaaveet olivat selvillä toukokuisista Viivi-serkun syntymäpäivistä lähtien: Huitula tahtoi Super Mario -kakun. Ajatus lähti Nintendo Wiin Super Paper Mariosta, jota me pelailemme yhdessä Huitulan kanssa. Toive ei vaihtunut kertaakaan pitkän kesän ja syksyn aikana. Hän jaksoi muistuttaa jokaisilla syntymäpäiväjuhlilla, joille osallistuimme, että sitten minun synttäreilläni on Super Mario -kakku!


Tein suklaakakkupohjan ja täytin välit vaahdotetulla suklaaganachella. Tässä muuten tosi helppo ja herkullinen täyteresepti: 2 dl vispikermaa ja 200 g suklaata. Kiehauta kerma ja kaada se pilkotun suklaan päälle. Sekoittele seosta, kunnes suklaa sulaa. Peitä tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli. Vaahdota kylmänä. Täytettä riittää yhden pienen kakun kahteen väliin. Käy loistavasti myös kuppikakkujen kuorrutteeksi!



Täytekakun lisäksi tein lakritsi-vadelmahyydykekakun. Leivontablogeissa on jo pitkään pyörinyt versioita tällaisesta raidallisesta kakusta. Idea on alunperin tainnut lähteä täältä. Reseptiä sovelsin rankalla kädellä, mutta niin kuin minulle turhan usein käy, en tehdessä muistanut kirjoittaa mitään ainesosia ylös. En kuitenkaan käyttänyt tässä ollenkaan suklaata, kuten alkuperäisessä reseptissä, vaan lakuja ja vadelmia.


Tein kakun Huitulan kerhoaikana ja loppua kohden alkoikin tulla jo niin kiire hakemaan poikaa kotiin, etten ehtinyt edes yrittää saada raidoista tasaisia, vaan kaatelin massoja vuorotellen niin nopeasti kuin kykenin ja sen kyllä näkee lopputuloksesta. No, ihan hauska tuli näinkin...


...ja ainakin leikkuupinta on tosi onnistunut!


Suolapalaakin oli tarjolla. Juhlapäivän aamuna tein sekä kinkku- että feta-pinaattipiirakkaa. Näissä vähän oikaisin ja käytin valmispohjia. Olen yleensä tuon feta-pinaattipiiraan tehnyt ilman mitään ohjeita, mutta nyt päätin kokeilla Oi mutsi mutsin reseptiä, ja voi pojat miten hyvää se oli! Tämä jää kyllä ihan vakirepertuaariin.


Tätä kinkkupiirakkaa meidän perheessämme on tehty jo vuosia lähes kaikkiin eri tilaisuuksiin. Siinä yhdistyy helppous, nopeus ja herkullisuus - maailman paras yhdistelmä!

Kinkkupiirakan täyte

1 créme fraîche
2 munaa
1 sipuli
1 pss juustoraaste
200 g kinkku (pala, kuutiot tai leikkeleet)
1 tomaatti

Pilko sipuli ja kinkku pieniksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset tomaattia lukuunottamatta. Halutessasi voit jättää osan juustoraasteesta piirakan päälle ripoteltavaksi. Levitä täyte pohjan päälle. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja paina täytteen päälle. Paista 200 °C 30 min.

Créme fraîchen koolla ei ole niin väliä, eikä juustoraastepussin. Laita ihan mitä tykkäät, hyvää tulee!


Kiitos vielä kaikille juhlijoille, onnittelijoille ja muuten vaan muistaneille, ja tietysti 

♥ onnea äidin rakas isokulta ♥

Kommentit

  1. Upea Mario-kakku! :) Raitakakkukin näyttää mielettömän herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, myös Huitulainen oli siistä innoissaan ja sehän on pääasia! Raitakakku oli tosi hyvää, kyllä vadelma ja laku vaan toimii hyvin yhteen :)

      Poista
  2. Täällä työkavereiden kanssa ihastellaan sun tekemiä kakkuja :) ja oli muuten älyttömän maukkaat piiraat Vilpurin synttäreillä, täytyy ottaa reseptit talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo kiva kuulla! :) Ota ihmeessä, mä vetelin vielä yömyöhään onnessani tuota feta-pinaattipiirakkaa kun se oli niiiiin hyvää... :D

      Poista
  3. Onnea Huitulalle! Mielettömän herkullisen näköisiä tarjottavia, noita suolaisia piiraita täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Suosittelen kyllä testaamaan, ne ovat molemmat loistavia!

      Poista
  4. Onnea pikku isolle miehelle =) Kauniit kakut taas! =) Tuota kierrekakun ohjetta olisin toivonut kyllä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mun pitää jossain vaiheessa tehdä tuota uudestaan ja kirjoitella ohje ylös!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit