Robottikakku

Viime viikonloppuna juhlittiin viisivuotiaan Viivin lisäksi lasten toistakin serkkua, kolme vuotta täyttänyttä Jereä. Jere oli toivonut laiva- tai robottikakkua, joista päädyin jälkimmäiseen. Tein kakut sarjatyönä ja tässäkin oli sama täyte, eli mansikka-suklaamousse. Kuorrute ja kaikki koristeet ovat sokerimassaa.


Robotilla taitaa olla vähän ruuvit ja mutterit löysällä, kun niitä pääsi putoilemaan kakun reunoillekin...


Minä en harmi kyllä itse päässyt osallistumaan kemuihin, mutta kuulin jälkeenpäin, että kakku oli ollut mieluinen ja maistunut niin hyvin juhlaväelle, ettei palaakaan jäänyt yli. Se jos mikä lämmittää kakuntekijän mieltä!


Paljon onnea Jere!

Kommentit

  1. Onpa veikeä kakku, ihana! :D Millä ohjeella teet yleensä kakkujen täytteet? Löysin blogistasi paahtokinuski-maitosuklaamoussen ohjeet, ootko jotenkin soveltanut sitä tässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Teen yleensä täytteet fiilispohjalta ja sen takia täälläkään ei kauhesti ohjeita ole. Mulla on muutama perusohje takaraivossa joiden päälle lähden soveltamaan. Esim. perussuklaamoussen ohje on 2 dl kermaa ja 150 g suklaata, kerma vaahdoksi ja suklaa sulana sekaan. Siihen sitten varioin makua tarpeen mukaan lisää - tässä oli lisäksi mansikkasosetta, rahkaa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja liivatetta. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Oon kakuntekijänä ihan aloittelija mutta välillä olisi kiva keksiä täytteeksi muutakin kuin perus mansikkahilloa. Suklaamoussea voisin kokeilla ensi kerralla, kuulostaa sen verran hyvältä :)

      Poista
    3. Eipä mitään, multa saa aina kysyä ja koitan antaa myös tarkempia ohjeita sitten jos niitä kaipaa :) Suklaamousse on todella hyvää ihan yksinäänkin, ja jos sitten haluaa vaihtelua niin sen sekaan voi esim. laittaa pari lusikallista mustaherukkahilloa, rouhia pähkinöitä, pilkkoa hedelmiä tai ripotella marjoja!

      Poista
  2. Vau mitä kakkuja osaat tehdä. Aivan mahtavia!

    VastaaPoista
  3. Ompas hauskan näköinen! :) Totuttuun tapaan tosi taidokkaasti tehty :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit