Ihana nonparellikakku

Minun pikkuinen Sipuliinani täytti kuukausi takaperin kaksi vuotta! Kaksi vuotta sitten painoa oli vain vähän yli kaksi kiloa, nyt onneksi aika paljon enemmän. Kaksivuotiasta juhlittiin ihanan värikkäällä nonparellikakulla.

nonparellikakku

Jälleen kerran keskityin juhlahumuun niin täysillä, että täysin unohdin kameran olemassaolon. Oli meillä tarjolla myös muita herkkuja, mm. raparperijuustokakkua (käykääpä muuten kurkkimassa tarkemminkin tuota Emmin blogia, huikean kauniita kuvia ja ihania leipomuksia!) ja brownie-lattejuustokakkua, mutta niiden osalta saatte nyt tyytyä mielikuviin.

nonparellikakku

Täytteenä kakussa oli minttusuklaa-mascarponemousse ja tuoreita suomalaisia mansikoita. Tällainen kakkuhan on muuten tosi helppo tehdä! Täyttämisen jälkeen kuorrutus voikreemillä, pöydälle laakea (uuni)vuoka ja kulhoon nonparelleja. Kakku toiseen käteen (kakkupahvin päällä) vuoan ylle ja toisella kädellä painelee nonparelleja kreemiin kiinni. Vuoka on siis sitä varten, että niitä nonparelleja sinkoilee joka puolelle, ja vuoka nappaa onneksi suurimman osan. Mutta kyllä meillä kakunteon jälkeen vielä kertaalleen imuroitiin keittiö ennen vieraiden tuloa!

nonparellikakku

Tähän kakkuun yhdistin kahta eri nonparelliseosta. Toinen oli se jokaiselle 90-luvulla lapsuutensa eläneelle tuttu pastellisävyinen ja toisessa oli pinkkejä ja liiloja nonparelleja. Kumpikaan ei yksinään oikein miellyttänyt, mutta yhdistettynä niistä tulikin tosi hauska seos!

nonparellikakku

Kakun kynttilät jouduttiin sytyttämään kertaalleen uudestaan, synttärisankari kun oli liikkeissään niin nopea, ettei kukaan ehtinyt ottaa kameraa esille ennen kuin liekit olivat jo sammuneet!

Suuri kiitos vielä kerran kaikille ihanille juhlijoille ja 

onnea pikkuiselle rakkaalleni

Kommentit

  1. Ihana kakku! Tuosta iskikin idean. Parin viikon päästä meillä juhlitaan 4 vuotiasta Pikku-E:tä ja kakku on vähän viel hakusessa. Pitääkin miehelle ehdottaa, jos tekisi tällaisen kakun ;)

    Onnea kaksi vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla että inspiroin! :) Suosittelen kyllä, tästä tulee pienellä vaivalla tosi kivan näköinen!

      Poista
  2. Niin ja vähän aiheen ohi mikä olisi sellainen keksi taikina mistä olisi helppo muotilla tehdä keksejä? Vaalea piparkakkutaikina olisi yksi vaihtoehto, mutta olisi kiva jos olisi valinnan varaa. Murotaikinaa koitin jo, mutta meni liian nopeasti veteläksi. Kiitos jos viitsit auttaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mä olisin juuri sitä murotaikinaa ehdottanut. :D En kyllä muuta muotilla painettavaa keksitaikinaa keksi! Murotaikinan kanssahan kannattaa toimia niin, että ottaa sitä kerralla työstettäväksi vain pienen palan ja pitää loput jääkaapissa. Onnistuisiko ehkä niin? :)

      Poista
  3. Upea kakku ja onnittelut sankarille!

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku! Mistä oot bongannut tollasen pienemmän vuoan, ei sulla kuitenkaan varmaan ton korkusta vuokaa ole? Kahdessa erässä varmaan tehdään? Kaikki kakkuvuoat tuntuu olevan sen väh. 20 cm halkasijaltaan, niin olis kiva omistaa vähän pienempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) On tuo vuoka itse asiassa tuon korkuinen! Se on mun tämän kesän löytö, Städterin säädettävä reunavuoka. Aivan loistava kapine, pienimmillään halkaisija 18 cm (kuten tässä kakussa) ja suurimmillaan reilusti yli 30 cm. Ja tosiaan ihanan korkea reuna, saa helposti tehtyä korkeatkin kakut eikä tarvitse paistella kahdessa erässä pohjia! :) http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/490048

      Poista
  5. Hyvältä näyttää! Ja tuo täyte kuulostaa herkulliselta. Meilläkin juhlitaan pian, joten tässä hyvä kakkuvinkki, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä se kyllä olikin! Täyte oli taas oma sovellus, kermavaahtoa, mascarponea ja minttusuklaarouhetta sekaisin, ja joukkoon tuoreita mansikoita pilkottuna. Samaan aikaan raikasta ja täyteläistä! Mahtavaa, jos innostut tällaisen tekemään! :)

      Poista
  6. Tää kakku on niiin söpö! Täydellinen pienelle tyttöselle :) Kiitos myös maininnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkäsin kyllä itsekin tosi tosi paljon! :) Ole hyvä, sulla on niin ihana blogi!

      Poista
  7. Tämä on kyllä aivan ihanan kuuloinen pienen tytön kakku! Paljon onnea päivänsankarille näin jälkikäteen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit