torstai 17. toukokuuta 2012

Hätäiset pikasämpylät tai pikaiset hätäsämpylät

Yllätysvierailu anoppilaan helatorstaina poiki anopille pienen paniikin, kun iltateeajan lähestyessä hoksattiin, ettei teen kanssa ole tarjota kuin vanhaa leipää. Kätevänä emäntänä selätin tämän ahdistuksen tarjoutumalla pyöräyttämään nopsasti sämpylät teepöytään. Anoppi kaivoi vuosikymmeniä vanhan ahkeransa esiin ja hopsis, eipä mennyt kauaa niin oli keittiö täynnä pöllyäviä jauhoja ja pian myös valmiita sämpylöitä.

Tässäpä vielä tämä suoraan päästä sovellettu, varsin oivaksi havaittu resepti!

Kaurasämpylät, 12 kpl

3,5 dl vettä (tai maitoa tai piimää)
2 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1/2 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia (tai sokeria)
1 rkl öljyä
2 tl suolaa

Vaivaa kaikkia aineita suolaa lukuunottamatta noin 6 min yleiskoneella, kunnes sitko muodostuu. Lisää suola ja sekoita kunnolla. Anna taikinan levätä jauhotettuna muovikelmun alla 15-20 min. Vaivaa taikinasta ilmat pihalle ja pyörittelee 12 sämpylää. Jauhota sämpylöiden pinta ja kohota lämpimässä paikassa peitettynä 20-30 min. Halutessasi viillä pinta, ja paista sitten 200° 10 min.


Huitulakin ilmaisi hyväksyntänsä toteamalla "mam mam" ja syömällä melkein kokonaisen sämpylän

2 kommenttia:

  1. Hyviä olivat! Kyllä maistui lämpimät sämpylät teen kera. Jos vaikka anoppikin yrittäisin ohjeen mukaan tehdä sämpylät!

    VastaaPoista
  2. Anna mennä, Ahkeralla kyllä onnistuu! ;)

    VastaaPoista