Feta-pinaattipiirakka ja jogurtti-banaanikakku

Toisinaan sitä havahtuu tilanteeseen, että vieraita olisi tulossa ja niillehän olisi ihan kiva tarjota jotain pientä purtavaakin kahvin lisäksi. Eilisaamuna minulle kävi juuri näin. Kehittelin tarjottavat täsmälleen siitä, mitä kaapista sattui löytymään.

Ensimmäisenä jääkaapissa silmiin osui puolillaan oleva fetapurkki (tai mitä lie salaattijuustoa se nykyään on...), ja siitä muistin pakastimessa olevan pinaattipussin. Superhelppo, nopea ja maukas feta-pinaattipiirakka siis tulille!


Feta-pinaattipiirakka

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjille ja reunoille. Itse käytin tällä kertaa alumiinista kertakäyttövuokaa.

Täyte:
puoli purkkia fetaa 
n. 100 g pakastepinaattia rouhittuna
2 kananmunaa
n. 1 dl kermaa tai maitoa

Levitä rouhittu pinaatti tasaisesti pohjan päälle. Heitä päälle fetajuustot. Sekoita munat ja maito / kerma ja kaada seos koko komeuden päälle. Minulla oli valmiiksi maustettuja juustokuutioita, enkä siksi maustanut munamaitoa erikseen. Jos käytät pelkässä suolavedessä olevaa fetaa, lisää munamaitoon vähän mustapippuria. Feta on niin suolaista, ettei suolaa tarvita. Paista 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ottanut vähän väriä.

▲▲▲

Piirakan tultua uunista teki edelleen mieli leipoa, tällä kertaa jotain makeaa. Uusintakatsauksella jääkaappiin iskin silmäni luonnonjogurttiin, ja muistin joskus tehneeni jogurttikakkua. Harmi vain, että olin äsken käyttänyt viimeiset kananmunat piirakkaan. Ja sitten valikoiva muistini yllätti jälleen! Pakastimen pohjallahan on pari mustunutta banaania, ja leivonnassa kananmunan voi korvata, tadaa, banaanilla! Jogurtti-banaanikakun kehittelyyn siis!


Jogurtti-banaanikakku

2 mustunutta banaania muussattuna
200 g jogurttia
200 g pehmeää voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (itse laitoin tähän 3, mutta banaanit antavat niin paljon makeutta, että vähempikin riittää varmasti)
1 tl ruokasoodaa
loraus vaniljauutetta (minulla on itse tehty uute: vaaleaan rommiin tökätty, halkaistu vaniljatanko)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, älä vatkaa tai vaivaa! Levitä massa kahvikakkuvuokaan ja vedä keskelle ura lusikalla, niin että reunat nousevat hieman ylös. Paista 175 asteessa tunnin verran.


Maistui muuten erinomaisesti myös miehelle ja pojalle vieraiden jo lähdettyä, tätä tehdään meillä varmasti uudestaankin!

Kommentit

  1. Oli tosi herkkuja, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! Ja oli tosi kiva nähdä! Vauva oli niin suloinen pieni ♥

      Poista
  2. Yleensä en kauheasti fetajuustosta tykkää, mutta tuo piirakkaresepti houkuttelee nyt tosi paljon! Täytyy pistää kokeiluun mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, itse voisin elää fetalla! Kaikista herkuinta se on suoraan purkista napsittuna, nam...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit